Officielt: Hjulmand bliver landstræner

DBU har netop bekræftet, at Kasper Hjulmand overtager jobbet som landstræner for Danmark fra sommeren 2020. Morten Wieghorst bliver assistenttræner

Kasper Hjulmand overtager tøjlerne for herrelandsholdet. Allan Olsen analyserer dagens store sportsnyhed. Foto/producer: Kenneth Meyer/Kristian Hansen

BRØNDBY (Ekstra Bladet): Åge Hareide var blevet inviteret, men landstræneren valgte at drible uden om DBU’s hovedkvarter onsdag.

Han havde da heller ikke kunnet ændre noget som helst. Beslutningen var allerede taget. Nordmandens kontrakt bliver ikke forlænget. Efter EM i 2020 hedder den danske landstræner Kasper Hjulmand.

Rettidig omhu, mener DBU’s fodbolddirektør, Peter Møller, som modsat Hareide var mødt op på unionens hjemmebane i Brøndby.

Her stod han sammen med Kasper Hjulmand, der over for den fremmødte presse vedkendte, at det var en særlig måde at gøre sin entré på. Den kommende landstræner sagde pænt goddag og på gensyn.

- Jeg skal nok få min tid, når det starter i 2020. Der skal vi nok komme til at snakke meget mere sammen. Jeg synes, at det er det helt rigtige at komme med den her offentliggørelse, og så ser I nok ikke så meget til mig det næste års tid.

I DBU har de for længst set, hvad de skulle bruge. Peter Møller kalder Hjulmand for Danmarks suverænt bedste træner, og derfor var han ikke i tvivl om beslutningen.

- Vi har sikret os den træner, vi tror kan føre dansk fodbold videre på den lange bane og ikke kun til sommerens slutrunde, siger Møller.

Tonen og talen var klar. Det var et tilvalg af Hjulmand. Ikke et fravalg af Hareide. Sådan blev nyheden solgt på pressemødet. Hvordan Hareide bød ind på den forklaring, da han fik den fra Møller, ønskede fodbolddirektøren ikke at fortælle.

Han sagde dog, at nordmanden havde været uenig i timingen.

- Vi har valgt at melde det ud nu for at være helt ærlig og redelige over for Åge Hareide. Vi har fortalt ham, at det er det, vi har gjort, frem for at jeg gik i syv-otte måneder med en beslutning bag hans ryg. Det ville jeg ikke have haft det godt med, forklarer Møller.

- Mit job er at tage beslutninger nogle gange. Jeg vil hellere ansætte folk end at sige, at de ikke skal blive her på den lange bane. Men sådan er det. Jeg har det rigtig godt med den her beslutning, for jeg føler og er overbevist om, at det er det bedste for dansk fodbold. Og det er trods alt det, der er min opgave, siger han.

For Hareide er opgaverne med det danske mandskab langt fra forbi. En succesfuld EM-kvalifikation vil give ham mulighed for at sætte punktum som landstræner ved slutrunden næste sommer. Først skal han dog sluge meldingen fra DBU-toppen.

- Det er timingen, jeg reagerer på. Intet andet. Det er fodboldens mekanismer, og jeg kender dem meget godt, skriver Hareide i en sms til norske VG. 

Det samme gør Kasper Hjulmand. Han har været træner i 21 år, men endnu kun på klubplan. Derfor bliver opgaven med landsholdet en hel ny udfordring. Han er stolt over udsigten til at varetage hvervet. En æressag, som han selv kalder det.

- Min første trøjer på væggen derhjemme var begge med Allan Simonsen. Den ene var den fra Gladbach og den anden var fra landsholdet. Jeg voksede op, og landsholdet voksede hos mig ligesom ved alle andre i løbet af 1980’erne, siger Hjulmand.

Den 47-årige træner kalder det en institution. Onsdag var der fremvisning. Fra sommeren 2020 får han selv nøglerne.

Hvad sker der på Herning-egnen til sommer? Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Varm transfersommer venter: Sådan handler FC Midtjylland & Sønderjyske

LIVE

159 kommentarer
Vis kommentarer