Officielt: Landsholdet snupper Jon Dahl

Jon Dahl Tomasson er ny assistent på A-landsholdet

Som Ekstra Bladet kunne afsløre sidste uge, så bliver Jon Dahl Tomasson assistent for Åge Hareide på A-landsholdet.

Det bekræfter Tomasson nu på DBUs hjemmeside.

- For mig er det et drømmejob. Det at kunne give noget tilbage til Danmark, siger Tomasson til hjemmesiden.

- Jeg har været en del af landsholdet i mange år, men at kunne give tilbage som træner er fedt, siger Tomasson.

- Det, der kendetegner mig, er min vindermentalitet. Jeg er krævende for mine omgivelser, utrolig flittig, og jeg elsker offensiv fodbold. Vi kommer til at øve en masse indersideafslutninger, siger Tomasson.

Da Ekstra Bladet afslørede valget af Tomasson i sidste uge, så var hans tidligere landsholdskollega Martin Jørgensen ret så begejstret for valget.

- Jeg har svært ved at se andre, der har de samme kvaliteter, som Jon har. Han har prøvet det som spiller for ikke så lang tid siden. Du får ikke en sindig jyde til at sige, at det er et perfekt valg, men det er tæt på, sagde Jørgensen til Ekstra Bladet.

- Selvom der er skiftet lidt ud på besætningen, siden han stoppede på landsholdet, så kender han det hele og ved, hvilket pres der er, sagde Jørgensen.

Jon Dahl Tomasson, da han stoppede karrieren i Feyenoord (Foto: AP)
Jon Dahl Tomasson, da han stoppede karrieren i Feyenoord (Foto: AP)
 

Se også: Har imponeret stort: Han kan blive Hareides første kanin

Åge Hareide vil spille mere direkte og tage større risiko i det danske spil. Det skal skabe succes for landsholdet. (Foto: Philip Davali) Landsholdsfodbold - 7. mar. 2016 - kl. 10:29 Dette bliver nyt: Sådan vil Hareide ændre landsholdet

Tomasson nåede 112 kampe for det danske landshold og har siden været træner i hollandsk fodbold.

- Der er mange landstrænere i Danmark. Vi har jo fem millioner landstrænere, hvilket jeg synes er rigtig spændende. Vi har mange meninger, og det skal vi altid have, for det er det, der gør fodbold interessant. Vi skal snakke, diskutere og vinde kampe, siger Tomasson.

Tomasson er i øjeblikket assistent i Vitesse og tiltræder i jobbet som Åge Hareides assistent 1. juni, fordi han gerne vil gøre jobbet i Holland færdig.

Over for TV2 News forklarer Tomasson også, at han bliver boende i Holland, hvorfra han kan følge en masse danske spillere i Holland, Belgien og Tyskland, men han vil dog også komme til Danmark enkelte gange.

Jon Dahl Tomasson er et næsten perfekt valg, mener Martin Jørgensen (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold - 1. mar. 2016 - kl. 11:13 Et perfekt valg: Stærk taktisk og formand for videoklubben

Havde man spurgt Martin Jørgensen i spillerkarrieren, så havde han ikke været overrasket over, at Tomasson endte som træner.

- Han var taktisk klog og god til at læse kampene, og han vidste, hvornår man skulle gøre det ene og det andet. Og så er han hårdtarbejdende og går op i detaljer, sagde Jørgensen sidste uge til Ekstra Bladet.

- Han er virkelig ikke bange for at øve de samme ting igen og igen, og kan han tage det med over som træner, så kan det måske flytte de sidste procent, lød det fra Jørgensen.

- Jeg ser ham ikke som hyggeonkelen, uden det skal lyde negativt, for som spiller var han formand for videoklubben, og han var god til at tage imod de unge på holdet, så han kunne også sagtens det sociale, fortalte Jørgensen, der dog ikke mener, at det egner sig til avis, hvilke film Tomasson sørgede for at vise.

Jon Dahl Tomasson stoppede landsholdskarrieren som spiller efter VM 2010, hvor han tangerede Poul Tist Nielsen som den mest scorende spiller på landsholdet nogensinde.

Siden da har han været assistent og cheftræner i Excelsior og cheftræner i Roda, hvor han dog rykkede ned efter et halvt år. I sommer tiltrådte han på en to-årig aftale som assistent i Vitesse, og det er denne aftale, han afbryder efter et enkelt år.

Jon Dahl Tomasson som vi husker ham ved VM 2002 (Foto: Lars Poulsen)
Jon Dahl Tomasson som vi husker ham ved VM 2002 (Foto: Lars Poulsen)
 

Åge Hareide på hjemmebane i Molde. Nu gælder det Danmark. Foto: Phillip Devali Allan Olsen - 1. mar. 2016 - kl. 09:22 Velkommen Åge: Dig vil man gerne drikke bajere med

Åge Hareide får hård kritik fra Simon Kroon, der nu spiller i SønderjyskE (Foto: Philip Davali) Landsholdsfodbold - 29. feb. 2016 - kl. 10:14 Hård kritik: Åge Hareide latterliggjorde mig

Se Jon Dahl Tomassons første Champions League-scoring:

Hør, hvad Jon Dahl ser frem til i jobbet her. 

I sidste uge diskuterede vi Jon Dahl Tomasson som assistent:

40 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere