Olsen: Jeg fik flere svar

Morten Olsen mener, at Danmark skal have de bedste til rådighed, hvis vi skulle have en chance mod Frankrig

Morten Olsen var ikke tilfreds efter kampen. (Foto: Lars Poulsen)
Morten Olsen var ikke tilfreds efter kampen. (Foto: Lars Poulsen)

SAINT-ÉTIENNE (Ekstra Bladet): Morten Olsen er stadig en træner med ild og engagement. Men det så man bare ikke mod Frankrig.

Her var han nærmest magtesløs. Han blev siddende på bænken og var ikke fremme ved linjen for at råbe, dirigere eller lave om på formationerne.

Se også: Danmark sat på plads af fransk 'B-hold'

Det ligner ham ikke. Specielt ikke med det, der blev leveret fra de danske spillere i første halvleg. Her blev de danske mangler og kvaliteter i særlig grad udstillet overfor en modstander, der på alle parametre var flere niveauer over danskerne.

Morten Olsen sad med foldede hænder og erklærede, han var skuffet over den danske præstation før pausen.

- Før de her to kampe, sagde vi, at vi kunne sammenligne os med USA, mens vi aldrig kommer i nærheden af Frankrig. Vi så, vi ikke magtede at spille op med dem. Hvis vi skal spille op med Frankrig, skal vi have vores bedste hold. Ellers skal det være et lucky punch. Dem, der kommer ind skal ramme en rigtig, rigtig god dag – og det var ikke tilfældet, siger Morten Olsen og uddyber:

Se også: Hjælp, har I også et tredjehold, Frankrig!

- Vi er meget skuffet over vores spil i første halvleg og den måde franskmændene får lov at score det andet mål. I Tyskland siger man autobahn frei og det var, hvad der skete. Vi gjorde det alt for nemt for midtbanespilleren at komme gennem vores forsvar, siger Morten Olsen, der dog hæftede sig ved, at spillerne leverede en rimelig indsats efter pausen.

-  Vi havde flere muligheder og kunne godt have scoret, siger landstræneren med henvisning til det langskud Nicklas Bendtner havde.

Men 0-2 nederlaget til Frankrig blev også en kamp, der gjorde Morten Olsen klogere på flere ting.

Se også: Danmark sat på plads af fransk 'B-hold'

-  Vi fik i hvert fald nogle svar på flere positioner, hvad vi skal gøre mod Serbien, hvor jeg også håber, at vi har de spillere med igen, vi måtte undvære i denne kamp, fastslår Morten Olsen med henvisning til Daniel Agger, Andreas Bjelland, Jores Okore og Pierre-Emile Højbjerg.

Morten Olsen er tidligere blevet kritiseret for ikke at give Daniel Wass muligheden. Han fik chancen, men greb den ikke.

- Daniel Wass ramte ikke dagen, det kan vi roligt sige, konstaterer Morten Olsen, der erkender, at flere af spillerne slet ikke ramte den form, han havde håbet på.

21 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere