Olsen: Jeg stopper som landstræner

Morten Olsens stopper som dansk landstræner efter næste sommers EM i Frankrig

Her fortæller Morten Olsen til Ekstra Bladet, hvorfor han tog sin beslutning om at stoppe

Han har været både rost og udskældt som Danmarks fodboldlandstræner siden 2000.

Men nu lakker det mod enden for Morten Olsen som chef for landsholdet.

Tirsdag benyttede Olsen nemlig udtagelsen af holdet til testkampene mod USA og Frankrig til at meddele, at han siger farvel og tak, når EM i Frankrig - forhåbentlig med dansk deltagelse - er slut.

Jonas Knudsen har to landskampe på cv'et. Senest var han med i efteråret i testkampen mod Tyrkiet (Foto: Jens Dresling) Landsholdsfodbold Landskampe i fare for Esbjerg-profil

  - Jeg har altid syntes, at det har været en kæmpe ære at være landstræner. Jeg har brændt for det. Jeg  har haft tilbud, men jeg har været loyal over for DBU. Jeg har ikke haft svært ved at være loyal over for DBU, for jeg var i det job, jeg ønskede at være, sagde Olsen på pressemødet.

- Jeg er stadig dedikeret. Jeg har normalt den aftale med DBU, at vi hen på efteråret mødes og snakker om fremtiden. Jeg har nu taget min beslutning, og den har jeg det godt med. Jeg har en god følelse. Jeg er ikke i det job efter EM næste år, siger Olsen.

- Jeg vil ikke have forstyrrende elementer. Bliver han, eller bliver han ikke? Nu får DBU længere tid til at finde den rigtige afløser. Det kan være en , der er i job, jeg ved det ikke. De kan prikke en på skulderen og sige har du lyst til det, siger den snart forhenværende landstræner.

Morten Olsen har 10 nye navne på holdkortet. (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Morten Olsen udtager 10 nye navne

- Jeg har meddelt Jesper Møller og holdets anfører Daniel Agger det, lige inden jeg gik ind til jer, siger Olsen.

Morten Olsen førte landsholdet til VM i Japan/Sydkorea i 2002 og i Sydafrika i 2010 samt EM i Portugal i 2004 og EM i Polen/Ukraine.

Slutningen af hans regeringsperiode har dog været præget af et stadig mere anstrengt forhold til den nye ledelse i DBU, som ikke involverede landstræneren i udnævnelsen af unionens nye talentchef, og efterfølgende heller ikke modtog en invitation til Dansk Fodbold Award 2015.

  UEFA henviser til regler, der siger, at Danmark skal stille med stærkeste hold (Foto: Lars Krabbe) Landsholdsfodbold UEFAs krav til Danmark: Stil stærkeste hold

151 kommentarer
Vis kommentarer