Olsen om EM-afgørelsen: Forfærdeligt at skulle se den kamp

Landstræner Morten Olsen har ikke tænkt sig at se Danmarks EM-skæbne blive afgjort som optakt til testkampen mod Frankrig

Morten Olsen må affinde sig med at  være uden indflydelse, når Danmarks EM-skæbne søndag ligger i Armeniens hænder. (Foto: Lars Poulsen)
Morten Olsen må affinde sig med at være uden indflydelse, når Danmarks EM-skæbne søndag ligger i Armeniens hænder. (Foto: Lars Poulsen)

Søndag klokken 18.00 vil mange nok have et helt eller halvt øje på EM-kvalkampen mellem Armenien og Albanien.

Det er her Danmarks EM-skæbne afgøres. Vinder Albanien ikke i Jerevan, så kan det danske landshold booke fly og hotel til EM-slutrunden i Frankrig til sommer.

Tager albanerne alle tre point, hedder det i stedet to altafgørende playoff-kampe i november mod en af de øvrige 3’ere i EM-kvalifikationen. Og der er både drømme- og skrækmodstandere.

Se også: Efter nedturen i Portugal: Her er vejen til EM

Men hvis man troede, at landstræner Morten Olsen ville følge EM-skæbnen blive afgjort, så tager man fejl.

- Jeg skal ikke se den kamp. Det ville være forfærdeligt at skulle sidde og se den kamp. Vi kan jo ikke gøre noget ved det. Jeg vil bare høre resultatet og ind og spille mod Frankrig og komme videre. Enten bliver kampen mod Frankrig så en testkamp frem mod EM, ellers så bliver det med blik på de to playoff-kampe, vi eventuelt skal spille, sagde Morten Olsen.

Pierre-Emile Højbjerg ser til fra bænken i 2. halvleg af nederlaget i Braga. (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold - 9. okt. 2015 - kl. 07:05 Højbjerg hænger med næbbet efter pause-udskiftning

Der er blevet spekuleret flere steder, at det er en kamp, der kunne være i fare for at blive aftalt, fordi Armenien intet har at spille for, mens Albanien spiller for det største resultat i nationens fodboldhistorie.

Men de spekulationer ville Morten Olsen ikke deltage i.

- Det har jeg ingen kommentarer til, lød det fra Olsen.

Se også: Danmark slipper for fransk angrebsstjerne i Parken

Han har dog en forventning om, at Armenien stiller stærkere end i 4-0 nederlaget til Frankrig torsdag.

- Jeg kunne se, at de sparede en del spillere, så vi kan da håbe, at det så betyder, at de er med søndag, og de tager kampen seriøst. Henrik Mkhitaryan fik også kun en time, så forhåbentligt har han kræfter til søndagens kamp, lød det fra den danske landstræner.

21 kommentarer
Vis kommentarer