Olsens svar til Vestergaard: Du skal nok få dine kampe

Landstræner Morten Olsen fortæller, at der er større tiltro til andre centrale forsvarsspillere i øjeblikket, men at Jannik Vestergaard skal forblive tålmodig.

Jannik Vestergaard (th.) skal forblive tålmodig ifølge landstræner Morten Olsen (Foto: Polfoto)
Jannik Vestergaard (th.) skal forblive tålmodig ifølge landstræner Morten Olsen (Foto: Polfoto)

Han er fast mand i Werder Bremen, kom på rundens hold denne weekend og var på turneringens hold ved U21-EM. Men Jannik Vestergaard, 23 år, er ikke en del af det danske landshold, der fredag møder Albanien og mandag møder Armenien i to afgørende kampe om at komme til EM i Frankrig næste år.

Selv er Jannik Vestergaard uforstående omkring, hvorfor han ikke er en del af det danske landshold, ligesom hans agent påpeger, at Vestergaard har næsten 100 Bundesliga-kampe på cv'et og er jagtet af flere store klubber i Europa.

Agent om Vestergaaards fravær: Hele Tyskland griner

Morten Olsen har hidtid ikke sagt noget om, hvorfor Vestergaard ikke er med, men nu åbner landstræneren lidt op for, hvorfor den store midterforsvarer ikke er en del af landsholdet.

- Vi har 24 spillere her, og dem vil du ikke spørge om? Du vil spørge om en, der ikke er med?, sagde Morten Olsen til pressen i første omgang, inden han åbnede op med at tale direkte til Vestergaard:

- Det skal han ikke (stille spørgsmål ved, hvorfor han ikke er med, red.). Vi kigger hans vej, og vi kigger andres vej. Jeg tror aldrig i min tid som landstræner, at vi har haft så mange centrale forsvarsspillere med høj international klasse, og dem vi har udtaget her, er dem vi sådan lige pt. har tro på, kan klare opgaverne bedst.

- Men om Jannik Vestergaard, nu du spørger til ham, vil jeg være så venlig at sige, at han nok skal få sine kampe og allerede har fået også. Så vi kigger til hans side, ligesom vi kigger til andres side, og lige pt. har vi en Bjelland og Jores (Andreas og Okore, red.), der heller ikke er med, så vi vrider os i hænderne og siger, hold op hvor det ser godt ud pt. Nu er Bjelland faldet fra, og så får andre muligheden. Den håber jeg, de benytter sig af, siger Morten Olsen.

Opgivende Vestergaard til Olsen: Hvad kan jeg gøre mere?


Jannik Vestergaard håber naturligvis fortsat på at komme på det danske landshold, men den tidligere U21-landsholdsanfører lader ikke til at være blandt Morten Olsens foretrukne, som det ser ud i øjeblikket, selv om Vestergaard er fast mand i Bundesligaen.