Annonce:
Annonce:

Ondt EM-blod: Richard Møller krævede manden bag 'huttelihut' fyret

Flemming Toft og Richard Møller Nielsen havde et særdeles anstrengt forhold til hinanden, fortæller TV2-kommentatoren i en ny bog

Richard Møller Nielsen ville gerne have Flemming Toft fyret. Foto: Lars Poulsen/Bjørn Stig Hansen
Richard Møller Nielsen ville gerne have Flemming Toft fyret. Foto: Lars Poulsen/Bjørn Stig Hansen
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

De havde begge deres storhedstid omkring det danske herrelandsholds EM-triumf i 1992.

Richard Møller Nielsen stod som træner bag den fantastiske 2-0-finalesejr, mens Flemming Toft var manden bag mikrofonen hos TV2, da han kommenterede finalen sammen med Preben Elkjær og nærmest sikrede sig kultstatus, da han gjaldede det nu legendariske 'huttelihut' ud i æteren.

Nu er sidstnævnte kommet på gaden med en ny bog, der ikke overraskende går under navnet 'Hutlihut'. Heri fortæller den mangeårige TV2-journalist om et endda yderst anstrengt forhold til Danmarks mest succesrige herrelandstræner nogensinde.

Annonce:

Han var ofte særdeles udskældt, men han var også manden bag Danmarks største fodboldtriumf til dato: Europamesterskabet i 1992. Arkivfoto: Kim Agersten
Han var ofte særdeles udskældt, men han var også manden bag Danmarks største fodboldtriumf til dato: Europamesterskabet i 1992. Arkivfoto: Kim Agersten

I bogen om sit liv fortæller Flemming Toft, at Richard Møller Nielsen flere gange efter EM i 1992 forsøgte at få ham fyret fra TV2. Landstræneren var rasende på kommentatoren efter Tofts kommentarer og analyse til Ekstra Bladet efter EM-triumfen. Han fik et personligt brev fra Ricardo, hvor landstræneren skældte Toft hæder og ære fra.

Det skriver Flemming Toft i sin bog, Som BT har fået lov at bringe et uddrag af:

'Jeg forstod det simpelthen ikke. Tænkte, at det godt nok var noget mærkeligt noget at skrive. Jeg ringede til min chef, Morten Stig (Christensen, daværende sportchef på TV2, red.), og læste brevet op for ham. Han var også lettere rystet, og vi snakkede frem og tilbage.

Brevet truede mig ligefrem, og det var helt uacceptabelt, mente Morten Stig og sagde: ' Lad os lige tænke lidt over det'. Og det gjorde vi, skriver Toft.

'Efter at jeg var kommet hjem og havde diskuteret brevet med Morten Stig, ringede Richard Møller til Morten Stig. Han ville have mig fyret.

Insisterede. Jeg havde kompromitteret ham, mente Richard. ' Ja, ja, den er god med dig,' sagde Morten Stig blot, skriver Flemming Toft.

Annonce:

Fodboldkommentatoren blev derfor aldrig fyret fra sin job, selvom en særdeles ihærdig Richard Møller Nielsen ellers gjorde, hvad han kunne.Han forsøgte sidenhen at få Toft fyret via den daværende TV2-direktør Jørgen Schleimann, der blot havde bedt succestræneren om at booke en tid hos sin sekretær, hvis han ville snakke med ham, skriver Toft i bogen.

Toft havnede i unåde hos Ricardo. Foto: Ekstra Bladet
Toft havnede i unåde hos Ricardo. Foto: Ekstra Bladet

Da Danmark i 1995 deltog i og vandt den internationale turnering King Fahd Cup med finalesejren på 2-0 over Argentina, blev Tv2s kommentator den direkte årsag til, at Ricardo dagen efter triumfen aldrig dukkede op til pressekonferencen. Pressen måtte derfor rejse hjem i flyet uden kommentarer fra den succesrige landstræner.

Toft skriver:

'Under flyveturen kom en BT-journalist hen til mig og sagde, at det var på grund af min tilstedeværelse, at landstræneren havde holdt sig væk fra pressemødet. At han var bange for, at han havde gjort et eller andet ved mig, hvis han var mødt op. Om jeg havde en kommentar? ' Ahr, lidt ærgerligt, ikke?' svarede jeg. Uden helt at forstå, hvad Richard Møller egentlig havde ment med det. Men jeg kunne læse Richards fulde begrundelse i næste dags udgave af BT:

Annonce:

'Jeg har som alle andre en sikring, der kan brænde over. Og inden jeg gearer ned, skal der ikke så meget til, før jeg reagerer. Var jeg blevet svinet til endnu en gang, som jeg blev det af Flemming Toft fra TV2 efter EM-triumfen, havde jeg måske smidt ham i swimmingpoolen. Jeg har bedt ham holde sig så langt væk fra mig som muligt. Derfor blev jeg væk og overlod den fortjente triumf til spillerne..., lyder det fra Flemming Toft i bogen.

Overfor BT fortæller Toft, at han og Ricardo i sidstnævntes sidste leveår forsonede sig.

Den 68-årige Flemming Toft arbejder i dag fortsat som kommentator på TV2.

OB hylder Richard Møller Nielsen: Opkalder tribune efter europamesteren

25 år efter: Her er ALLE EM-heltene i dag

EM92 Midt i triumfen: Afslører hemmeligheden bag Faxes drømmemål

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: