Opgivende Vestergaard til Olsen: Hvad kan jeg gøre mere?

Jannik Vestergaard ser ikke nogen chance for landsholdsfodbold lige nu

Jannik Vestergaard skiftede i vinter fra Hoffenheim til Werder Bremen, hvor han for tiden har kæmpe succes i Bundesligaen.

Derfor er det noget overraskende, at den høje danske midterforsvarer ikke er udtaget til de to kommende EM-kvalifikationskampe mod Albanien og Armenien.

Mens Daniel Agger og Simon Kjær er det naturlige førstevalg i det centrale forsvar, så var det ventet, at Vestergaard ville få chancen i truppen, når nu spillere som Andreas Bjelland og Jores Okore sidder ude med skader.

I stedet har Morten Olsen valgt Kian Hansen og Erik Sviatchenko fra den hjemlige Superliga, og nu bliver Werder-danskeren også spurgt til fravalget af undrende tyske medier.

- Jeg ved ikke, hvad jeg kan gøre mere. De ansvarlige ser i en anden retning, så jeg ser ikke nogen chance, siger Vestergaard til Kicker.

- Jeg har ladet fødderne tale og gjort mit bedste. Mere kan jeg ikke gøre, siger Vestergaard i artiklen, der bærer navnet 'Keine chance in der Nationalelf' - ingen chance på landsholdet.

Se også: Mere succes: FCM's centerforsvar kaldt op til landsholdet

Daniel Agger og Nicklas Bendtner er begge udtaget til A-landsholdet mod Albanien og Armenien (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold - 25. aug. 2015 - kl. 13:18 22 navne klar: Her er landsholdet til de vigtige EM-kampe

Jannik Vestergaard på U21-landsholdet (Foto: AP)
Jannik Vestergaard på U21-landsholdet (Foto: AP)

Vestergaard har de seneste par år været anfører for det U21-landshold, der i sommer var med til U21-EM-slutrunden. Det var formentlig også derfor, at A-landsholdet så bort fra Vestergaard i perioden op til slutrunden, men det var ventet, at Vestergaard, der nu er for gammel til U21-fodbold, i stedet ville rykke op på A-landsholdet.

Her fik han sin debut i 2013 mod Polen, og siden har han også været med i testkampe mod Montenegro og Rumænien, men denne gang er han altså ikke fundet god nok, ligesom Gladbachs Andreas Christensens heller ikke er det.

Hvor Andreas Christensen er kommet lidt skidt fra start på sin Gladbach-tid, så har Vestergaard imidlertid kæmpe succes i Werder, hvor han i weekenden endda også scorede.

Jannik Vestergaard er endda i den situation, at han stadig kan nå at skifte landshold, da hans mor er tysk. Han vil helst spille for danske landshold, men har tidligere været efterspurgt på det tyske landshold, og et skifte kan i teorien foregå så længe, at Vestergaard ikke har spillet en betydende kamp for Danmark.

Jannik Vestergaard imponerede under U21-EM (FOto: Lars Poulsen)
Jannik Vestergaard imponerede under U21-EM (FOto: Lars Poulsen)
 

52 kommentarer
Vis kommentarer