Otte danskere på fornem liste: Men hvor er Bendtner?

Det anerkendte fodboldmagasin World Soccer kårer igen de 500 vigtigste spillere på planeten. Der er ikke blevet plads til Nicklas Bendtner, men til gengæld har ofte udskældte William Kvist fået en plads i det fine selskab 

Nicklas Bendtner er ifølge fodboldmagasinet World Soccer ikke blandt de 500 vigtigste spillere i verden. Det er der til gengæld otte landsholdskolleger, der er. Foto: Lars Poulsen
Nicklas Bendtner er ifølge fodboldmagasinet World Soccer ikke blandt de 500 vigtigste spillere i verden. Det er der til gengæld otte landsholdskolleger, der er. Foto: Lars Poulsen
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Nicklas Bendtner må føle sig forbigået på det groveste…

Den 30-årige danske landsholdsangriber er ifølge World Soccer ikke blandt de 500 vigtigste spillere på planeten.

Det anerkendte fodboldmagasin laver hvert år en top 500. Der er ikke tale om de 500 bedste spillere, men de mest omtalte og vigtigste.

Og man skulle mene, at Bendtner opfylder mange af kriterierne.

Ét udtagelseskriterium er at have funklet i ligaen. Det har Rosenborg-angriberen, der skød mesterskabet til Trondheim og med 19 mål blev topscorer i Eliteserien.

World Soccer vil også gerne hædre unge talenter, der er brudt igennem. Det kan Bendtner ikke helt kaldes, selv om han til tider er blevet betragtet som et evighedstalent.

Til gengæld falder han ind under kategorien af spillere, der forventes at få en nøglerolle i sommerens transfervidnue.

Man har også en større chance for at komme på listen, hvis man er udset til at få en vigtig rolle for sit land under VM-slutrunden. Om Bendtners rolle bliver vigtig, er spørgsmålet, men han ligner i det mindste en VM-deltager.

Sidste kategori er ’overskrifter uden for banen’. Dér har den lange danske angriber tidligere været rigtig god, men der er blevet mere stille omkring den tidligere Arsenal-spiller, og det kan muligvis have kostet ham pladsen blandt de 500 vigtigste aktører.

I sin apriludgave kårer fodboldmagasinet World Soccer de 500 vigtigste spillere. Foto: Worldsoccer.com
I sin apriludgave kårer fodboldmagasinet World Soccer de 500 vigtigste spillere. Foto: Worldsoccer.com

Otte danskere har ellers klemt sig ind på World Soccers liste.

Ikke overraskende er Christian Eriksen med igen (’sin generations bedste danske spiler’), og der er også genvalg til landsholdets førstevalg i målet, Kasper Schmeichel, og bolderobreren og målscoreren Thomas Delaney. 

Kasper Dolberg var på listen i 2017, og selv om sidste  sæsons stjerneskud har haft en svær sæson i Ajax, er han med igen. Det samme er Nicolai Jørgensen, der i 2016/17-sæsonen blev topscorer i Æresdivisionen.

Feyenoord-angriberen har ikke formået at følge op, men bliver formentlig reddet af, at han får en vigtig rolle for Danmark til VM og kan blive solgt for et anseeligt beløb til sommer.  

Der er tre danskere på listen, som ikke var med i 2017. Andreas Christensen bliver belønnet for sit gennembrud i Chelsea, og Pione Sistos præstationer i La Liga samt rødt og hvidt sikrer også ham en plads.

Sidste dansker på top 500-listen vil nok overraske de fleste.

Han er ofte udskældt og nyder tilsyneladende større anseelse uden for end inden for Danmarks grænser.

Vi taler om William Kvist, der beskrives som en hårdttacklende midtbanespiller med en nøglerolle på det danske VM-hold.

World Soccer har ikke rangeret de 500 spillere. Brasilien er det land, der har flest med (40 spillere), mens Bayern München er den klub, der er hyppigst repræsenteret (17 spillere). Du kan se hele listen her.

På den er også et par gode bekendte af den danske Superliga. Den tidligere FCK’er Atiba Hutchinson er med, og det samme er den forhenværende Brøndby-keeper Lukas Hradecky.

Det kan Nicklas Bendtner så tænke lidt over…

Offentliggjorde frækt billede: Så brød helvede løs

Sådan bør Brøndby handle til sommer

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+