Overbevisende sejr: Dansk legestue

Nicolai Jørgensen og Viktor Fischer ligner angrebsduoen søndag i Parken efter fornem præstation i 5-0 sejren over Liechtenstein

Nicolai Jørgensen scorede to gange, da Danmark slog Liechtenstein 5-0. (Foto: Lars Poulsen)
Nicolai Jørgensen scorede to gange, da Danmark slog Liechtenstein 5-0. (Foto: Lars Poulsen)

HORSENS (Ekstra Bladet): Danmark fik en perfekt generalprøve før VM-kvalifikationen begynder søndag med hjemmekampen mod Armenien.

5-0 over Liechtenstein var en klar, overbevisende sejr oven på en indsats, hvor der var flere opløftende momenter.

DBU havde flyttet landskampen til Horsens, hvor 8004 tilskuere skabte fine rammer for en testkamp mod en meget svag modstander. Verdensranglistens nummer 182 kunne ikke stille noget som helst op overfor Hareides aggressive mandskab.

13 scoringer i de fem første landskampe under Åge Hareide er et klart varsel om den aggressive stil med mange afslutninger, som landstræneren kræver af spillerne. Men det hører også med, at Danmark trods alt i de fem landskampe ikke har mødt nogen af de bedste nationer.

Nicolai Jørgensen har skudt sig ind som landsholdets førsteangriber. Han har nu scoret fire mål i de tre landskampe, han har spillet siden Åge Hareide kom til i foråret.

De to scoringer mod Liechtenstein var i den nemme kategori, men Feyenoord-bomberen fik vist den skarphed, der er nødvendig før de betydningskampe kampe begynder.

Det er indlysende, at Viktor Fischer bliver hans makker. Middlesbrough-spilleren har grebet chancen. Han viste sig fornemt frem i Japan i juni med tre oplæg i 4-0 sejren over Bulgarien. Mod lilleputterne fra Liechtenstein scorede han ét og havde en fod med i to andre scoringer.

Men hvad der er endnu vigtigere har Viktor Fischer udviklet sig som en hårdarbejdende spiller, der blander sig i meget i spillet. Det er tydeligt, at det har været et stort boost for ham med træner- og systemskifte.

Viktor Fischer kom på tavlen en enkelt gang onsdag aften i Horsens. (Foto: Lars Poulsen)
Viktor Fischer kom på tavlen en enkelt gang onsdag aften i Horsens. (Foto: Lars Poulsen)

Skiftede system
Åge Hareide skiftede system i pausen. Den nye anfører Simon Kjær udgik angiveligt med en hofteskade. Han virkede i hvert fald hæmmet af skaden, han pådrog sig midtvejs i halvlegen.

Pierre Emile Højbjerg blev også skiftet ud. Det gav plads til Andreas Cornelius og Thomas Delaney.

Udskiftningerne betød, at Danmark samtidig skiftede fra 3-5-2 til 4-3-3, som holdet primært praktiserede under Morten Olsen.

Her fik Åge Hareide set, at holdet også praktisere en anden måde at spille på. Nu skal det med, at modstanderen var på et betydeligt lavere niveau.

Det virkede som et godt valg med en stor, fysisk stærk angriber som Andreas Cornelius over for en modstander, der ofte stod med 11 mand bag bolden, når Danmark pressede på.

Det scenarium kan sagtens gentage sig søndag, hvor Armenien vil være kompakte og satse på, at stjernespilleren Henrik Mhkitaryan kan udrette noget på egen hånd.

Åge Hareide benyttede alle sine udskiftninger og gav debut til Jens Stryger Larsen, der fik debut og nåede at komme på måltavlen, da han scorede mod kampens slutning efter oplæg fra Yussuf Poulsen.

Der var klasseforskel i Horsens, hvor den danske offensiv sprudlede. (Foto: Lars Poulsen)
Der var klasseforskel i Horsens, hvor den danske offensiv sprudlede. (Foto: Lars Poulsen)
 

Rønnow har overhalet Lössl
Det var en lille overraskelse, at den indfødte Horsens-knægt Frederik Rønnow fik debut på sin gamle hjemmebane.

Han har leveret på et højt, stabilt niveau i starten af sæsonen og på den måde er debuten logisk.

Spilletid fra start til Frederik Rønnow er også et klart signal fra landstræner Åge Hareide. Hvis Kasper Schmeichel ikke bliver klar til søndagens kamp i Parken mod Armenien, kommer Brøndby-keeperen mellem stængerne.

Det er et nederlag for Jonas Lössl, der fik sin debut i marts efter pausen mod Skotland. Men han efterlod ikke et overbevisende indtryk i den kamp.

Det blev en meget stille aften for Frederik Rønnow, der til gengæld kunne glæde sig over de mange klapsalver fra hjemmepublikummet, når han var i boldkontakt.

Han præsterede én redning, da han i fuld længde boksede bolden ud efter et spark fra distancen.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Ud før pausen: Stjernen skadet før VM-kamp mod Danmark

Kvist er firmaets mand: Jeg har aldrig været bedre

Hareide forberedt på alt: Tester plan B