Overlevede Bruxelles-terror: Det kostede ham landsholdspladsen

Hos DR Congos fodboldforbund er der ikke stor forståelse for at udeblive fra en landskamp på grund af terror

Mbokani i kamp mod Chelsea (Foto: AP)
Mbokani i kamp mod Chelsea (Foto: AP)

Da 16 mennesker blev dræbt af terrorister i Bruxelles Zaventem Lufthavn, var Premier League-angriberen Dieumerci Mbokani også inde i bygningen.

Norwich-topscoreren blev formentlig kun reddet, fordi hans kone insisterede på, at han skulle vente på en ven, før han gik til check-in-skranken.

Nu er angriberen færdig på det congolesiske landshold, fordi han efterfølgende ikke tog af sted til de to landskampe mod Angola. Forbundet vil give ham karantæne.

- Om vi har brug for ham på landsholdet? Jeg foretrækker at tabe, men med disciplinerede spillere, siger præsidenten for det congolesiske fodboldforbund Constant Omari ifølge Eurosport.

- Det er sandt, at der var problemer i lufthavnen, men Bakambu var med samme fly, og han var nødt til at forlade Bruxelles, siger Omari og henviser til Villarreal-angriberen, der som planlagt kom til landskampene.

- Han fangede et andet fly fra Charleroi og gjorde alt for at komme til Kinshasa. Vi ringede til Mbokani og fortalte ham om de nye planer, men han afslog os, siger Omari.

Dieumerci Mbokani i kamp mod Manchester City (Foto: AP)
Dieumerci Mbokani i kamp mod Manchester City (Foto: AP)

Norwich-topscoreren Dieumerci Mbokani befandt sig tirsdag midt i de belgiske terrorrædsler meddeler hans klub. (Foto: AP/Chris Radburn) Premier League Premier League-spiller fanget i terror-rædsler

Selv er Mbokani noget uforstående over for situationen.

- Jeg var traumatiseret. Jeg har ingen idé om, hvorfor de vil suspendere mig, siger Mbokani til BBC.

- Præsidenten for det congolesiske fodboldforbund sagde blot 'siden hvornår kan folk fra DR Congo blive traumatiserede?' Det er skamfuldt, siger Mbokani.

- Du kan ikke forestille dig et terrorangreb som det her. Det er første gang, jeg har ude for noget lignende, siger Mbokani, der nu har taget konsekvensen og kommer karantænen i forkøbet.

- Fodboldforbundet mener, at jeg lyver, og det er derfor, at jeg nu stopper på landsholdet, siger Mbokani.

Hvor det congolesiske landshold altså ikke accepterede Mbokanis brug for pause efter terror-oplevelsen, så var Norwich med det samme klar på at give deres topscorer nogle dages fri.

Den congolesiske angriber er på lån fra ukrainske Dynamo Kiev til Norwich. Han har spillet 22 gange i Premier League indtil videre i sæsonen og er klubbens topscorer med fem mål.

6 kommentarer
Vis kommentarer