Overraskende ansættelse: DBU forbigår kapacitet til topjob

Christian Bordinggaard er vraget til jobbet som koordinator til EM 2020, hvor DBU i stedet har valgt Lene Kryger Pedersen

Christian Bordinggaard blev forbigået, da DBU skulle ansætte projektkoordinator til EM 2020. Foto: Lars Poulsen.
Christian Bordinggaard blev forbigået, da DBU skulle ansætte projektkoordinator til EM 2020. Foto: Lars Poulsen.

DBU har valgt et i fodboldkredse fuldstændig ubeskrevet blad til at stå i spidsen for koordinatorrollen på dansk grund i forbindelse med EM 2020, hvor fire af kampene ved EM-slutrunden skal spilles i Parken.

DBU har valgt Lene Kryger Pedersen, der tidligere har været projektleder i Dansk Atletik Forbund, til at stå i spidsen for DBUs aktiviteter i forbindelse med slutrunden om tre år.

EM skal spilles i 13 værtsbyer rundt i Europa i anledning af 60 års jubilæet for EM slutrunden.

Valget af Lene Kryger Pedersen er uventet og særdeles overraskende, fordi DBU i egne rækker har en kvalificeret ansøger gående. Faktisk en kandidat, der ifølge Ekstra Bladets oplysninger også lagde billet ind på jobbet.

Men DBU har valgt at forbigå Christian Bordinggaard, der i øvrigt er bror til tidligere assisterende landstræner og U21 landstræner Keld Bordinggaard.

Christian Bordinggaard har ellers stor erfaring med den slags roller. Tilbage i 2011 var det ham der stod i spidsen for U21-EM på dansk grund. Som turneringsdirektør sørgede han for, at turneringen organisatorisk blev en stor succes.    

DBUs kommunikationschef Jakob Høyer er meget kortfattet, da Ekstra Bladet spørger ham til ansættelsen af Lene Kryger Pedersen.

- Vi udtaler os ikke om personalesager og naturligvis ikke om, hvem der har søgt og ikke fået stillinger i DBU, siger Jakob Høyer. 

Arbejder med de største
Christian Bordinggaard er, hvad man roligt kan kalde for en kapacitet, når det handler om den slags organisatoriske opgaver.

Mens DBU har fravalgt ham sætter UEFA, det europæiske fodboldforbund, stor pris på hans organisatoriske evner.

Christian Bordinggaard er således i denne sæson venue director (praktisk ansvarlig for begivenheden) for UEFA til alle Real Madrids kampe i Champions League.

Sidste sæson havde han samme funktion i Barcelona og tidligere har han også stået med det overordnede praktiske ansvar for Champions League-kampene i Bayern München.

I stedet for Christian Bordinggaard har DBU som nævnt valgt Lene Kryger Pedersen, der ikke har en fortid i fodboldkredse og på den måde erfaring med.

Hun kommer fra Dansk Atletik Forbund, hvor hun har haft en funktion som projektleder og blandet andet stået for afvikling af forskellige events.

Lene Kryger Pedersen, der startede i jobbet i mandags i DBU, er uddannet i event-projektledelse og har blandt andet stået i spidsen for afviklingen af VM i halvmaraton i København.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Christian Bordinggaard.

Se også: Dansk landsholdslegende er død

Se også: DBU stoppede Superliga-drømmen: Nu forlænger han kontrakten

Se også: Efter pinlig brøler: DBU-bosser freder fumlefingret direktør

11 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere