Parken eller Skt. Petersborg? Lodtrækning afgør dansk EM-skæbne

Fredag middag afgøres det, om Danmark skal spille to eller tre EM-gruppekampe på eget græs i Parken. Det sker ved en lodtrækning mellem Danmark og Rusland i UEFA's hovedkvarter i schweiziske Nyon

Vi skal til EM og oven i købet på hjemmebane. Men hvad har vi overhovedet at se frem til, når man tager spillet på banen in mente? Sportchefen har sin holdning. Hvad er din?

Fredag afgøres det, om der bliver to eller tre danske EM-fester i Parken.

Både Danmark og Rusland er EM-klar og kommer til at møde hinanden i Gruppe B. Russerne spiller deres kampe i Skt. Petersborg, vi spiller vores i Parken, men om de to landes indbyrdes opgør skal afvikles i Rusland eller Danmark, er endnu ikke afgjort.

Der skal lodtrækning til for at afgøre det, og den bliver afholdt fredag middag i UEFA's hovedkvarter i schweiziske Nyon.

Det er i øvrigt den eneste af de seks EM-grupper, hvor de to værtsnationer har kvalificeret sig via gruppefasen, og en lodtrækning er derfor nødvendig. 

De tre gruppekampe i Parken spilles 13., 18. og 22. juni, mens der også afvikles en enkelt 1/8-finale i den danske hovedstad (29. juni) - og det bliver med garanti ikke med dansk deltagelse.

Danmark har otte gange tidligere deltaget i en EM-slutrunde, men aldrig tidligere spillet et opgør på eget græs.

Det bliver der heldigvis lavet om på til juni - og forhåbentlig er heldet med os, så det bliver til tre hjemmekampe.

EM-overblikket

20 EM-billetter er nu uddelt. Følgende lande er klar til slutrunden:

Belgien, Danmark, England, Finland, Frankrig, Holland, Italien, Kroatien, Polen, Portugal, Rusland, Schweiz, Spanien, Sverige, Tjekkiet, Tyrkiet, Tyskland, Ukraine, Østrig og Wales.

De sidste fire uddeles til vinderne af forårets play off-grupper.

EM afvikles i 12 forskellige byer i 12 lande fra 12. juni til 12. juli 2020. Åbningskampen spilles i Rom, mens finalen foregår på Wembley i London.

Der spilles fire EM-kampe i Parken: Tre gruppekampe (13., 18. og 22. juni) og en 1/8-finale 29. juni.

Danmark vil som minimum spille to gruppekampe i København. Hvis vi vinder lodtrækningen, vil vi også få den tredje hjemmekamp i Parken - taber vi den, skal vi spille kampen mod Rusland i Skt. Petersborg.

Landsholdsfodbold Gense gudemålet der fik os til EM

Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold EM-billetten kom i hus: De toppede og de floppede

Christian Eriksen og Martin Braithwaite jublende lykkelige. Foto: Lars Poulsen Allan Olsen Shit drenge: Det bliver en vild EM-fest!

Scmeichel og de andre danske EM-helte drak champagne efter finalesejren over Tyskland i Göteborg. Foto: Ole Buntzen Sport og Spil Bendtner gik amok: Så vildt har landsholdet festet gennem årene

Christian Eriksens fremtid er usikker - de store klubber står ikke længere i kø for kreatøren. Foto: Lars Poulsen. Sport og Spil Hvor skal Eriksen hen? Her er udlandets dom

15 kommentarer
Vis kommentarer