Parken raser over DBU: 'Klart brud på vores aftale!'

Parken Sport & Entertainment vil have DBU til at flytte efterårets Nations League-kampe fra Aarhus til Parken

Nicklas Bendtner og resten af landsholdet kommer ikke til at spille i Parken resten af året. Foto: Lars Poulsen
Nicklas Bendtner og resten af landsholdet kommer ikke til at spille i Parken resten af året. Foto: Lars Poulsen

DBU har valgt at se bort fra Parken som hjemmebane for det danske fodboldlandshold i resten af 2018, idet både venskabskampe og Nations League-opgørene mod Irland og Wales i efteråret er blevet placeret andetsteds end nationalarenaen.

Særligt beslutningen om at spille Nations League i Aarhus har vakt undren, og i Parken Sport & Entertainment mener man ligefrem, at DBU er løbet fra sin aftale med Parken.

- Vi synes, at det er et klart brud på vores aftale med DBU, hvor der står, at alle EM og VM-kvalifikationskampe bliver spillet i Telia Parken, siger pressechefen i FC København og Parken Sport & Entertainment, Jes Mortensen, til Ekstra Bladet og fortsætter.

- Det er sådan set meget simpelt at stille sig selv spørgsmålet: Kan Danmark kvalificere sig til EM 2020 via Nations League? Svaret er lige så enkelt: Ja, det kan man. Derfor er det naturligvis en kvalifikationskamp.

Læs mere om sagen her:

Landsholdsfodbold DBU dropper Parken til vigtige kampe: - Det er ikke landsholdet værdigt

DBU's kommercielle direktør, Jesper Andersson, har en anden opfattelse af Nations League end Parken Sport & Entertainment. Det forklarede han Ekstra Bladet tidligere på ugen.

 - DBU's bestyrelse har taget en beslutning om, at alle kampe, der ikke er VM – eller EM-kvalifikation, skal spilles i provinsen.

- Men der er EM-billetter på spil i Nations League?

- Ja, men det er ikke en VM – eller EM-kvalifikation, og når det ikke er det, har DBU taget en beslutning om, at herrelandsholdet spiller ude i landet. Vi ønsker, at det er hele Danmarks landshold, og at vi kommer mest muligt ud i landet.

- Vi ved endnu ikke, hvordan Nations League kommer til at gå rent tilskuermæssigt, men vi har ikke en forventning om, at det trækker fuldt hus i Parken. Derfor harmonerer det egentlig meget godt med, at vi vælger at spille rundt omkring i landet, sagde Jesper Andersson.

Artiklen fortsætter under faktaboksen.

Landskampe på dansk jord i 2018

9. juni Danmark – Mexico på Brøndby Stadion (Venskabskamp)
9. september Danmark – Wales på Ceres Park i Aarhus (Nations League)
16. oktober Danmark – Østrig på MCH Arena i Herning (Venskabskamp)
19. november Danmark – Irland på Ceres Park i Aarhus (Nations League)

Den forklaring køber Jes Mortensen dog ikke, og sagen er på ingen måde slut, hvis det står til Parken Sport & Entertainment.

- DBU har selv flere gange omtalt kampene i Nations League som “Vejen til Euro 2020” og så videre. Derfor har vi en klar forventning om, at DBU overholder de aftaler, vi har indgået, og at kampene i Nations League bliver flyttet til Parken. Det har vi også meddelt dem, siger Jes Mortensen.

Ekstra Bladet har igen onsdag været i kontakt med DBU's Jesper Andersson, men han har ingen uddybende kommentarer til Parkens udmelding.

Læs mere om landsholdet herunder:

Åge Hareide er ved at lægge sidste hånd i sit store VM-puslespil. Arkivfoto: Lars Poulsen VM 2018 Hold da op: Hareide klar med kæmpe VM-trup

Christian Eriksen og Danmark møder slovakkerne i en venskabskamp. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold Hareide og Danmark tester formen mod Slovakiet

Danmark skal spille begge hjemmekampe i Nations League i Aarhus. Foto: Jens Dresling Landsholdsfodbold Landsholdet dropper Parken til efteråret

188 kommentarer
Vis kommentarer