Pas på, Danmark! 57-årig scorer i den bedste række!

Hun fik debut i den bedste række i 1974. Nu er hun 57 år og i weekenden scorede hun i den bedste række i Kroatien, der er Danmarks modstander i aften

TV: Klokken 18 spiller Danmark mod Kroatien - her bager vi op
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Så skete det: UEFA åbner sag mod Danmark

Når Danmarks fodboldkvinder tirsdag aften klokken 18.00 spiller ude mod Kroatien i VM-kvalifikationen, så er det mod et hold, der har tabt 26 af 36 kampe i de seneste fire kvalifikationsturneringer, og hvor hovedparten af spillerne kommer fra den nationale liga.

Den bedste kroatiske række toppes efter fire runder af Split foran Osijek, mens Pregrada ligger nummer tre, og Pregrada har noget af en legende på holdet.

I weekendens 2-1-sejr mod Tranava kom 57-årige Marija Matuzic således på tavlen. Hun debuterede i den bedste række i 1974. Og dengang i 1974 var det i den samlede jugoslaviske liga. Det skriver goal.com.

Matuzic, der går navnet 'Maca Maradona' er altså i gang med sin sæson nummer 43 i sit lands bedste række og får dermed en spiller som Francesco Totti til at ligne en nybegynder..

I alt er det blevet til fire mesterskaber for den rutinerede kvinde. De kom i hendes periode hos Dinamo Maksimir, hvor hun spillede i 32 sæsoner fra 1978 til 2010. Siden er det blevet til fire sæsoner for Agram, inden skiftet til Pregrada i 2014.

Selvom angriberen scorede i weekenden, så er hun dog ikke med på Kroatiens landshold i aften mod Danmark. Efter 14 landskampe for Jugoslavien blev den sidste af hendes 20 landskampe for Kroatien spillet i juni 2010  i en EM-kvalifikationskamp mod Tjekkiet - dengang var Matuzic blot 50 år.

Artiklen fortsætter under billederne:

Marija Matuzic blev topscorer i den bedste kroatiske række i 1993/1994 med 32 sæsonmål, mens hendes bedste præstation i den jugoslaviske række var 18 mål i 11 kampe i 1982-sæsonen.

Mens fodboldlegendens første klub, Loto Zagreb, ikke længere er at finde i den bedste række, så går det bedre for byens andre store byer. Split fører rækken med fire sejre og en målscore på 25-1, mens Osijek er nummer to med tre sejre i tre kampe og en målscore på 38-0. Osijek har da også vundet mesterskabet de 11 seneste sæsoner.

Seks af spillerne i truppen til aftenens kamp mod Danmark skulle komme fra Osijek. Ingen af dem kan dog hamle op med Marija Matuzic 57 år. Bedste bud skulle være 33-årige Violeta Baban, mens de fleste spillere er i 20'erne.

Bortset fra fem spillere i den tyske liga, to fra Polen og Slovenien og en enkelt i Bosnien, så kommer samtlige spillere i truppen fra den kroatiske liga, hvor 57-årige Marija Matuzic altså scorede i weekenden.

Du kan følge Danmarks kamp mod Kroatien LIVE hos Ekstra Bladet fra klokken 18.00.

De danske fodboldkvinder er favoritter mod Kroatien, hvor hovedparten af spillerne kommer fra den nationale liga, hvor en 57-årig kvinde i weekenden scorede for et af topholdene. Foto: All Over
De danske fodboldkvinder er favoritter mod Kroatien, hvor hovedparten af spillerne kommer fra den nationale liga, hvor en 57-årig kvinde i weekenden scorede for et af topholdene. Foto: All Over
 

Så skete det: UEFA åbner sag mod Danmark

Aflysning presser landsholdet: Nu skal vi vinde resten

Tøffe tager sig til hovedet: Vi er til grin i hele verden

Fodbold-farcen: Derfor gik det galt

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind