Pas på, Danmark: Eriksen-holdkammerat er Irlands ’hemmelige våben’

Den irske landstræner, Mick McCarthy, har en helt uerfaren 17-årig angriber med som joker mod Danmark

Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

DUBLIN (Ekstra Bladet): Mens Danmark kan nøjes med at gentage det uafgjorte resultat, der har været udfaldet i fire af de fem seneste kampe mod Irland, så skal spillerne fra den grønne ø vinde, hvis de vil med til EM.

Så landstræner Mick McCarthy har tænkt sig ekstra godt om, da han udtog de angribere, der skal sparke hans hold det sidste stykke til EM på Danmarks bekostning.

Og det vil være synd at sige, at McCarthy er gået traditionelt til værks.

For mens eksempelvis en erfaren herre som Shane Long, der trods alt har nettet 17 gange i 82 landskampe, slet ikke er med, så har Mick McCarthy valgt at beholde den blot 17-årige Tottenham-komet Troy Parrott i truppen til årets vigtigste landskamp.

Troy Parrott i kamp for Irland i torsdags mod New Zealand. Foto: Jason Cairnduff/Ritzau Scanpix.
Troy Parrott i kamp for Irland i torsdags mod New Zealand. Foto: Jason Cairnduff/Ritzau Scanpix.
 

Parrott fik debut for Tottenham, da de tidligere på sæsonen på pinligste vis røg ud til Colchester i Carabao Cup’en, men imponerede i pre-season, hvor han blandt andet fik lov at starte inde mod Juventus.

I denne sæson har han fået irsk U21-debut, hvor han på bare tre kampe har formået at score tre gange og rage et rødt kort til sig.

Siden startede han inde, da Irland i den sidste test før mandagens brag besejrede New Zealand 3-1 i et opgør, hvor Troy Parrott leverede en assist i sin debut.

Den ukendte joker, der kan blive sendt i spil, hvis irerne skal jagte et resultat til sidst, er givetvis ukendt for flertallet af danske fodboldfans. Men hvis man spørger Christian Eriksen, er der grund til at holde øje med den irske teenager.

Også selvom vejen til startopstillingen på det irske landshold må siges at være noget kortere, end det er tilfældet i Tottenham.

- Der er en foran ham, som det er svært at komme forbi. Det er svært at konkurrere med Harry Kane. Men han har gjort det rigtig godt, og trænet med førsteholdet i et stykke tid, forklarer Christian Eriksen om sin unge holdkammerat.

- Han spillede nogle kampe i pre-season, og han er en god spiller. Jeg vil ikke sige, at han er ligesom Harry Kane, for det er han selvfølgelig ikke. Men han har nogle af de samme kvaliteter, siger Eriksen om stortalentet.

- Han er god med bolden, afslutter godt og løber godt i hullerne. Han er stadig meget ung, men han er en god fyr, roser danskeren irernes ’hemmelige våben’, der godt lige må udsætte sit landsholdsgennembrud, indtil den danske EM-billet er i hus.

Irsk landstræner lukker ned om blamage

Raser over Åges afsked: - At pisse ham ned ad ryggen

Åge kan vælge og vrage

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind