Pele: Vi har mistet en stor mand

Johan Cruyff døde torsdag af kræft, og hyldes nu af den måske største fodboldspiller nogensinde, Pele.

Kampen mod cancer er en kamp, som mange kæmper verden over. En af dem blev fra efteråret det hollandske fodboldikon Johan Cruyff, der kunne offentliggøre, at han havde lungekræft. I november var der så positive meldinger fra Cruyff, der var kommet godt igennem den første omgang kemobehandling, og til det sidste var der håb for legenden.

Skærtorsdag den 24. marts sov Johan Cruyff dog stille ind på grund af sin sygdom, og det har skabt stor sorg i hele fodboldverden. Blandt andet hos en af de største spillere, der nogensinde har optrådt på grønsværen. Brasilianske Pelé sender en hyldest afsted mod den hollandske stjerne, som han mener, man kan lære meget af.

Se også: Derfor spiller Danmark med sørgebind

Se også: Holland og Frankrig afbryder landskamp

På Twitter skriver Pelé:

- Johan Cruyff var en stor spiller og en stor træner. Han efterlader en meget vigtig arv til den fodboldfamilie, vi er del af. Der er ingen tvivl om, at vi har mistet en stor mand. Vi bør bygge videre på hans eksempel på topklasse, skriver Pelé.

Johan Cruyff vandt titlen som Europas bedste fodboldspiller tre gange. I 1999 blev han kåret som århundredets bedste spiller.

- I min bog er han i top 3 over verdens bedste fodboldspillere nogensinde, siger Preben Elkjær om Johan Cruyff (Foto: Polfoto). Intl. fodbold - 24. mar. 2016 - kl. 15:49 Elkjær: Derfor var Cruyff i verdens top 3

Johan Cruyff (Foto: Francesc Adelantado) Intl. fodbold - 24. mar. 2016 - kl. 15:01 Stjerner på stribe hylder Cruyff

Portræt af Cruyff her:

6 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere