Perfekte resultater i går: Sådan undgår Danmark at blive dårligste to'er

Danmark kan pludselig skimte andre dårlige to'ere som Grækenland og Sverige i to'er-regnskabet, og selv ved nederlag mod Polen, kan vi komme med som to'er, hvis for eksempel Holland også kommer op og bliver to'er

Christian Eriksen og landsholdet fik en gave torsdag, og faktisk kan de stadig komme til VM som to'er - selvom det skulle blive til nederlag mod Polen. Holland kan i så fald ikke nå flere point end Danmark. Foto: Lars Poulsen
Christian Eriksen og landsholdet fik en gave torsdag, og faktisk kan de stadig komme til VM som to'er - selvom det skulle blive til nederlag mod Polen. Holland kan i så fald ikke nå flere point end Danmark. Foto: Lars Poulsen

Smider Hareide en 'bombe' - skifter han fem mand?

Grækenland-Estland 0-0. Bulgarien-Sverige 3-2.

Sjældent har to resultater været så vigtige for dansk fodbold, men fået så lidt omtale.

Skal Danmark til VM-slutrunden i Rusland næste år, så gælder det om at vinde kvalifikationsgruppen - alternativt blive blandt de otte bedste af de ni to'ere og så vinde et playoff-opgør.

To'eren i Danmarks gruppe har længe ligget til at blive den dårligste af alle to'ere, og dermed sorteper i kampen om de sidste VM-billetter, men torsdagens resultater var gode for Danmark.

Sverige tabte altså hos Bulgarien, mens Grækenland dummede sig hjemme mod Estland. Og det var godt nyt for Danmark, da vi nu har kontakt til andre dårlige to'ere.

I to'er-regnskabet fraregnes resultaterne mod gruppens dårligste mandskab, så det kun er resultaterne mod nummer 1,3, 4 og 5, der tæller med. Det betyder, at Danmarks to sejre mod Kasakhstan ikke tæller med, og dermed står Danmark her kun med fire point i fire kampe.

Danmark kan nå 16 to'er-point som Grækenland og Sverige
Ender Kasakhstan som formodet på sidstepladsen, så betyder det, at at Danmark med 12 point i de sidste fire kampe vil være sikker på mindst at blive nummer to og gå ind i to'er-regnskabet med 16 point.

Og 16 to'er-point er netop, hvad Grækenland maksimalt kan nå, hvis de bliver nummer to i deres gruppe. Efter torsdagens pointtab kræver det dog sejr både hjemme mod førerholdet Belgien og ude mod Cypern, mens man i den sidste kamp har hjemmekamp mod Gibraltar, der ikke tæller til to'er-regnskabet.

Fint for Danmark, hvis Grækenland snubler igen - som mod Estland. Foto: AP
Fint for Danmark, hvis Grækenland snubler igen - som mod Estland. Foto: AP
 

Skulle Grækenland tabe eller spille uafgjort i søndagens hjemmekamp mod Belgien, så vil Danmark også kunne nøjes med færre point end de maksimale 12 point i de sidste fire kampe, hvis vi skal blive blandt de otte bedste to'ere. Men Danmark skal selvfølgelig sørge for at hente nok point til overhovedet at blive nummer to i gruppen - en andenplads, der lige nu tilhører Montenegro, som både har bedre målforskel end Danmark og også vandt den indbyrdes kamp i Parken sidste efterår.

Cypern og Bosnien kan kun nå 14 point
Skulle Grækenland miste point hjemme mod Belgien eller ude mod Cypern, så kan de pludselig blive overhalet af Bosnien, der ligger to point efter, men bosnierne ser endnu mindre skræmmende ud i to'er-regnskabet, hvor de maksimalt kan nå 14 point. Det opnår de, hvis de slår Belgien hjemme og Estland ude.

Også Cypern kan nå andenpladsen i den gruppe, men med blot fem point i fire kampe i to'er-regnskabet, så kræver det nok fuldt hus ude mod Estland, hjemme mod Grækenland og ude mod Belgien, hvis Cypern skal blive nummer to. I så fald slutter de også på 14 point i to'er-regnskabet - altså samme point, som Danmark får, hvis vi spiller uafgjort i aften og vinder de tre sidste.

Sverige dummede sig i Bulgarien og må gerne dumme sig igen. Foto: AP
Sverige dummede sig i Bulgarien og må gerne dumme sig igen. Foto: AP
 

Også Sverige kan på andenpladsen maksimalt få 16 to'er-point, som altså også er Danmarks maksimale. Det sker, hvis svenskerne slår Hviderusland ude, Luxembourg hjemme og også vinder udekampen mod Holland.

Holland kan kun nå 13 point
Holland kan dog også skimte andenpladsen, men vinder de hjemme mod Bulgarien, ude mod Hviderusland og hjemme mod Sverige, så slutter de maksimalt på 13 to'er-point, og det kan Danmark altså nå selv med et nederlag mod Polen og tre efterfølgende sejre.

Bulgarien kan også snuppe andenpladsen i gruppen, og de kan nå op på 15 point, hvis de vinder ude mod Holland, hjemme mod Frankrig og ude mod Luxembourg. Der er dog den finte, at Bulgarien faktisk kan nå op på 18 ved at vinde de tre sidste kampe, hvis ellers Luxembourg går forbi Hviderusland.

Danmark har altså gode muligheder for at kunne gå forbi to'erne i Sveriges og Grækenlands grupper.

Hvem skal vi særligt holde med i weekendens kampe?
Vil du Danmark det bedste i to'er-kampen, så vil det derfor være fint, hvis Grækenland smider point søndag mod Belgien, og Sverige smider point i Hviderusland. Mens det også kan være til fordel for Danmark, hvis Holland slår Bulgarien, eller Cypern smider point i Estland.

Allerede fredag og lørdag kunne andre to'ere med fordel gerne smide point. Irland må gerne smide point i Georgien, ligesom Serbien gerne må dumme sig mod Moldova. En uafgjort mellem Slovakiet og Slovenien ville også være ok, og så må Island også gerne dumme sig i Finland.

To'er-stillingen før fredagens kampe
5k Portugal 12 point
6k Sverige 10 point
4k Italien 10 point
5k Nordirland 10 point
6k Grækenland 10 point
5k Island 10 point
5k Slovakiet 9 point
5k Irland 9 point
5k Montenegro 7 point (Danmark 4k - 4 point)

Polsk ekspert: Brøndby-angriber kun med for en ting  

Stort portræt: Kloge Åges nye forsvarsgeneral  

Fodboldeksperter: Sådan ser landsholdet ud ved EM i 2020