Pernille Harder: 'Havde vi haft to timer mere'

Den danske landsholdsanfører er ikke overraskende dybt skuffet over, at forhandlingerne er brudt sammen mellem Spillerforeningen og DBU

Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Det utænkelige skete.

De kvinder, der sikrede Danmark sølv til EM i sommer, skal ikke spille den første VM-kvalifikationskamp mod Ungarn på tirsdag.

Det ligger fast efter, at forhandlingerne mellem DBU og Spillerforeningen i dag ved 13-tiden brød sammen.

TV2 Sport hev fat i landsholdsanføreren Pernille Harder efter forhandlingerne. Hun er ikke overraskende dybt skuffet over, at de ikke kunne nå frem til en fælles løsning. Hun føler, at begge parter havde strakt sig langt for hinanden.

- De er gået lidt op, og vi er gået ned, som man gør i forhandlinger. Jeg er sikker på, at havde vi haft to timer mere, så tror jeg faktisk, at vi havde haft en aftale, siger Pernille Harder til TV 2 SPORT.

Det katastrofale sammenbrud sker efter, at parterne har forhandlet i flere dage.

Ekstra Bladet har ikke fået en kommentar fra DBU's kommunikationschef Jakob Høyer. Men ifølge TV2 Sports oplysninger havde DBU tilbudt dem en forlængelse af den nuværende kontrakt plus en midlertidig aftale, som ville give kvinderne en større økonomisk gevinst.

Men det helt store problem for DBU og Spillerforeningen var, at parterne ikke kunne blive enige om, hvorvidt DBU er arbejdsgiver eller ej. Jakob Høyer kalder det et totalt sammenbrud, da kvinderne har afslået denne aftale.

Spørgsmålet er nu, om det er muligt for landstræner Søren Randa-Boldt at finde spillere, som gider at repræsentere landsholdet i kølvandet på denne konflikt.

Arnela Muminovic, der er ekspertkommentator på DR, sagde til Ekstra Bladet torsdag, at man ville blive virkelig upopulær, hvis man stiller op i den rød-hvide trøje.

Noget tyder på, at det ikke bare bliver svært, men nærmest umuligt, da kvindernes bedste række 3-F Ligaen netop nu har udsendt en pressemeddelelse, hvori de skriver, at alle klubber i rækken støtter kvinderne.

- Vi støtter vores kollegaer på kvindelandsholdet 100% i deres kamp og forhandlinger for en ny kollektiv landsholdsaftale. Sammen er vi stærke, skriver de.

Forhandlingerne brudt sammen

Håndboldstjerner støttter fodboldkvinder: Uhørt at DBU truer