Polakkerne er sejrssikre: Vi bør slå Danmark

De polske eksperter og medier forventer tre sikre point mod Danmark i lørdagens landskamp. Danmark har ikke fordums styrke, mener de

Robert Lewandowski (t.v.) og resten af det polske landshold forventes at slå Danmark på lørdag. Arkivfoto: AP Photo/Thanassis Stavrakis
Robert Lewandowski (t.v.) og resten af det polske landshold forventes at slå Danmark på lørdag. Arkivfoto: AP Photo/Thanassis Stavrakis
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Landskampen på lørdag i Warszawa mod Polen er på forhånd blevet udråbt til den hårdeste opgave for det danske landshold i VM-kvalifikationens gruppe E.

De polske værter nåede kvartfinalen ved sommerens EM-slutrunde, hvor man tabte i straffesparkskonkurrence til de senere europamestre fra Portugal, og med navne som Robert Lewandowski, Arkadiusz Milik og Jakub Blaszczykowski, skal den danske defensiv nok blive sat på prøve.

Selv om Polen skuffende kun fik 2-2 i Kasakhstan i første runde, så er tiltroen til det polske landshold stor i hjemlandet - og kampen mod Danmark skal og bør vindes, siger Piotr Janas, der er fodboldjournalist på avisen Gazeta Wroclawska.

- Jeg vil ikke sige, polakkerne undervurderer Danmark, men det er tydeligt, at det danske landshold ikke er så godt, som for nogle år tilbage. Den generelle opfattelse i Polen er, at vi er klare favoritter mod Danmark, og at vi bør vinde puljen. Men når det er sagt, så er Danmark vores hårdeste konkurrent i gruppen, siger Piotr Janas.

Vestergaard inden VM-kamp: Polsk stjerne den bedste jeg har mødt

Dawid Antecki, der er fodboldjournalist på Gazeta Wyborcza Wroclaw, understreger ligeledes, at de polske medier og offentligheden forventer en polsk sejr mod Danmark.

- Når man kigger sportsaviserne igennem og ser optakter på tv, så er det helt tydeligt, at både eksperter, journalister og offentligheden forventer tre point mod Danmark. Der er ikke disrespekt overfor det danske hold, men det handler mere om forventningerne til vores eget hold. Polen har verdensklassespillere på stort set hver eneste position, så vi bør slå Danmark, siger Dawid Antecki.

Derfor blev Schmeichel opereret igen

Den helt store årsag til den polske optimisme bunder naturligvis i, at man råder over en af Europas farligste angribere i Bayern Münchens Robert Lewandowski.

Men, ligesom Dawid Antecki, påpeger Piotr Janas, at det polske landshold er meget mere end bare Lewandowski.

- Jeg forventer, Polen starter med Jakub Blaszczykowski and Kamil Grosicki på kanterne. Det er hurtige folk, som bolden naturligt vil havne hos. De kan udfordre de danske wingbacks med deres hurtighed, og inde foran mål er Lewandowski og Milik ikke dårlige skarprettere at have, siger Piotr Janas og fortsætter:

- Defensivt ser Polen også stærk ud. Grzegorz Krychowiak fra PSG på den defensive midt, Kamil Glik fra Monaco i centerforsvaret og vores målmand uanset om det er Boruc, Fabianski eller Szczęsny, det er en stærk central akse, som forhåbentlig kan tøjle Christian Eriksen og Danmarks offensive kræfter, siger Piotr Janas.

Sisto i himlen: Min karrieres højdepunkt

Selv om polske eksperter og medier forventer en sejr mod Danmark på lørdag, så er der stor respekt for Åge Hareides tropper.

- Der er ingen, der forventer, det bliver en let opgave. Danmark har masser af kvalitet og formstærke spiller. Christian Eriksen var stærk mod Manchester City og Pione Sisto endnu stærkere mod Barcelona. Simon Kjær og Kasper Schmeichel er også gode spillere, men opfattelsen i Polen er bare, at det polske landshold lige er en tand bedre end det danske, siger Dawid Antecki og uddyber:

- Ja, Polen skuffede mod Kasakhstan, men man ser ofte lidt svaghedstegn hos hold, der nåede langt ved EM. Nu er der gået en måned mere, og landsholdet virker tørstige efter at revanchere pointtabet i Astana. Det skal gå ud over Danmark. Problemerne begynder først, hvis ikke det bliver til seks point i kampene mod Danmark og Armenien, siger Dawid Antecki.

Polen-Danmark spilles på lørdag klokken 20.45 i Warszawa.

Fischers hælaflevering og Schmeichel-redning vakte opsigt

 

Efter slemt migræne-anfald: Durmisi kæmper med knæet

Glem Bendtner - nu er det mig, I taler om

Hareide kan takke Morten Olsen for sit største problem

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+