Polsk ekspert: Brøndby-angriber kun med for en ting

Brøndbys polske angriber, Kamil Wilczek, er i truppen, når Polen gæster Danmark i VM-kvalifikationen fredag aften. Men han skal dog ikke forvente at få spilletid, fortæller en polsk ekspert

Med stjerneangribere som Robert Lewandowski og Arkadiusz Milik ser udsigten til spilletid i Parken på fredag skidt ud for Kamil Wilczek, der også er bag Anderlecht-spilleren Lukasz Teodorczyk i det polske angrebshierarki.

Angriberen har det ligeledes svært på klubplan, hvor han er røget bag Jan Kliment og Teemu Pukki i Brøndby. Her foretrækker træner Alexander Zorniger at lade Wilczek komme ind fra bænken som senest mod Horsens, hvor han brændte straffespark.

Med den manglende spilletid kan det undre, at den 29-årige angriber, der har fået to landskampe for Polen, overhovedet er udtaget til kampen mod Danmark. Svaret skal dog også findes et andet sted end blot de fodboldmæssige kvaliteter, fortæller Szymon Podstufka, der er sportsjournalist for det polske medie Weszlo!

- Jeg tror, at når han har spillet med og mod nogle af spillerne på det danske landshold, kan han være hjælpsom med backup-information til træneren.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Skal ikke regne med spilletid
Podstufka tvivler samtidig på, at Wilczek får et eneste minut på banen i kampene mod Danmark og Armenien.

- Lad mig sige det på den måde, at han ikke er Adam Nawalkas (Polens landstræner) førstevalg. Heller ikke førstevalg fra bænken. Jeg tror ikke, han bliver brugt overhovedet.

Han åbner dog døren en smule på klem for angriberen.

- Hvis vi er bagude eksempelvis 2-0, så kan det være, vi skal satse så meget, at han kan komme ind, efter Lukasz Teodorczyk er kommet på banen.

Szymon Podstufka slår dog samtidig fast, at Polen allerede har et stort kendskab til Danmark efter holdenes første møde i Warszawa.

Danmark spiller mod Polen fredag aften 20:45.

Polsk trup udtaget: Brøndby-reserve med mod Danmark
Diskrimination: DBU betaler penge tilbage til 103 polakker