Presser DBU: De bedste spillere vil spille OL

- De bedste danske spillere, der har alderen til OL, vil gerne med til turneringen, siger Spillerforeningens direktør, Mads Øland

Riza Durmisi er en af de unge talenter, der har mulighed for at spille OL næste sommer i Rio. Derudover kan spillere som Andreas Cornelius, Pione Sisto og Nicolaj Thomsen også deltage. De har alle alderen til at være med. (Foto: Lars Poulsen)
Riza Durmisi er en af de unge talenter, der har mulighed for at spille OL næste sommer i Rio. Derudover kan spillere som Andreas Cornelius, Pione Sisto og Nicolaj Thomsen også deltage. De har alle alderen til at være med. (Foto: Lars Poulsen)

Spillerforeningen lægger nu et massivt pres på DBU for, at de bedste fodboldspillere kommer til at deltage ved OL næste sommer i Rio, Brasilien.

Spillerforeningen har de seneste dage holdt møder med spillerrådet på både A-landsholdet og U-21-landsholdet, hvor meldingen fra spillerne tilsyneladende ikke er til at misforstå.

- Det er vores indtryk efter de møder, vi har holdt med spillerne, at de bedste spillere meget gerne vil deltage for Danmark ved OL, siger Mads Øland til Ekstra Bladet.

Det er første gang i 24 år, at Danmark har kvalificeret sig til OL. Men efter FIFA ikke har kampene ved OL på matchkalenderen, er klubberne ikke forpligtet til at frigive spillerne.

Det betyder reelt, at Danmark kan stille med et hold af anden- og tredjerangsspillere, fordi topklubberne ikke er tvunget til at slippe spillere som Pione Sisto, Andreas Cornelius, Riza Durmisi, Nicolaj Thomsen og Christoffer Remmer.

Hos DBU er man i defensiven og afventer en afklaring med Divisionsforeningen.

- DBU har ikke flere kommentarer til OL. Vi arbejder på at finde en løsning sammen med Divisionsforeningen, siger DBUs kommunikationschef, Jakob Høyer.

For to uger siden udtalte DBUs elitechef, Kim Hallberg, her i spalterne, at DBU kun vil udtage de spillere, som Divisionsforeningen vil frigive. Underforstået: DBU kommer ikke til at udtage de bedste spillere til OL, hvis ikke klubberne har accepteret, at spillerne må drage to en halv uge til Rio, Brasilien.

Ingen af de spillere Ekstra Bladet har været i kontakt med, har ønsket at udtale sig om problematikken. Det ønsker de givetvis ikke, fordi det kan blive en konflikt i forhold til deres arbejdsgiver, klubberne.

FIFA har meldt ud, at datoerne ved OL i fodbold ikke står i den såkaldte matchkalender. Det betyder, at klubberne ikke er forpligtede til at frigive spillerne.

Se også: Her er sær-paragraffen, der kan sende stjernerne til OL

Men lige nu kører der et gigantisk spil i kulisserne, hvor IOC, den internationale olympiske komite, lægger et stort pres på FIFA, fordi IOC ønsker, at klubberne skal stille de bedste spillere til rådighed for den prestigefylde OL-turnering. I 2008 spillede Lionel Messi med og fire år senere var det Neymar, der var med ved OL.

OL fodbold er faktisk den begivenhed ved OL, der generer flest penge, fordi fodboldturneringen er den sportsbegivenhed ved legene som samler størst opmærksomhed globalt.

- Jeg kan bekræfte, at vi, Spillerforeningen, er i dialog med DBU om det her. Vi ønsker, at Danmark spiller med de bedste spillere ved OL, siger Mads Øland.

Alle spillere født efter 1. januar 1993 må deltage ved OL. Derudover kan DBU udtage tre spillere, som er ældre end 23 år.

3 kommentarer
Vis kommentarer