Qatar-VM-kritiker: Lad os komme i gang

Briten Jim Boyce har været kritisk overfor valget af Qatar som VM-vært i 2022. Nu kalder han på samarbejde

Foto: AP
Foto: AP

Briten Jim Boyce er vicepræsident i fodboldens verdensforbund FIFA. Selv om han er vicepræsident, har han været kritisk overfor forbundets valg af Qatar som værtsnation i 2022, først og fremmest på grund af ørkenstatens varme i sommermånederne.

Nu har FIFA besluttet at rykke VM-slutrunden fra den traditionelle termin i juni og juli til november og december.

FIFA meddelte torsdag, at finalen skal spilles på Qatars nationaldag 18. december.

Det får Jim Boyce til at kalde på samarbejde. Nu er beslutningen taget, så er det bare om at komme i gang, mener han.

- Det er et år ud af kalenderen, og jeg mener, at hvis alle arbejder sammen i et år, kan vi få det til at fungere, så alle bliver tilfredse, siger vicepræsidenten ifølge nyhedsbureauet AFP i forbindelse med et møde i Fifas eksekutivkomité fredag.

FIFA's generalsekretær Jerome Valcke er flankeret af Nasser Al Khater, der er Local Organizing Committee Deputy CEO) til venstre og Hassan Al Thawadi, der er leder af VM-komiteen i Qatar. (Foto: AP) Landsholdsfodbold - 20. mar. 2015 - kl. 12:58 Kontroversielt Qatar-VM: Sådan rammes dansk fodbold

Europæiske klubber kræver kompensation for at skulle afbryde deres økonomisk givtige ligaer, men det europæiske fodboldforbund, UEFA, bakker op om flytningen.

Friskere end nogensinde
Ifølge den engelske tv-station Sky Sports vil VM-slutrunden i november og december betyde flytning af 157 fodboldkampe i Englands to bedste fodboldrækker og i pokalturneringen.

Sepp Blatter kæmper for at blive genvalgt som FIFA-præsident - nu har han og FIFA sat dato på VM-finalen 2022 (Foto: AP) Landsholdsfodbold - 19. mar. 2015 - kl. 18:58 FIFA har bestemt sig: VM-finale i juletiden

I Spanien, Italien og Tyskland vil henholdsvis 73, 68 og 62 kampe blive påvirket i samme periode.

Men Jim Boyce mener også, at der er store fordele ved flytningen.

- Alle de tilskuere, som tager til Qatar vil have en vidunderlig tid vurderet ud fra klimaet. Desuden vil spillerne være mere friske end de nogensinde har været ved en VM-slutrunde. Så lad os komme i gang, siger han.

Det forventes, at FIFA-præsident Sepp Blatter snarest - måske allerede fredag - annoncerer slutrundens startdato. Turneringen bliver efter alt at dømme skåret ned fra de sædvanlige 32 dage til 28 dage.

Jim Boyce. (Foto: Aleksandar Djorovic/Polfoto)
Jim Boyce. (Foto: Aleksandar Djorovic/Polfoto)
 

5 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere