Rekorden i hus: Marta skriver VM-historie

Den brasilianske angriber Marta er den første fodboldspiller nogensinde, der har scoret i fem VM-slutrunder

Marta jubler med sine holdkammerater over sin 16. VM-scoring. Foto: Pascal Guyot/AFP/Ritzau Scanpix
Marta jubler med sine holdkammerater over sin 16. VM-scoring. Foto: Pascal Guyot/AFP/Ritzau Scanpix

Den brasilianske stjernespiller Marta skrev sig torsdag i fodboldens historiebøger.

Her scorede den 33-årige angriber til 1-0 på straffespark mod Australien ved VM i kvindefodbold.

Med målet har Marta scoret i fem forskellige VM-slutrunder - det er flere end nogen andre har formået blandt såvel mænd som kvinder.

Scoringen var samtidig Martas 16. i en VM-slutrunde, og det er en tangering af tyske Miroslav Kloses rekord. Hun havde i forvejen rekorden for flest mål scoret ved kvindernes VM.

Marta var på pletten. Foto: Jean-Paul Pelissier/Reuters/Ritzau Scanpix
Marta var på pletten. Foto: Jean-Paul Pelissier/Reuters/Ritzau Scanpix

Marta kunne dog ikke fejre det historiske øjeblik med en sejr. Brasilien tabte 2-3 til Australien og begge nationer har nu tre point efter deres første to kampe ved VM.

Brasilianerne var ellers foran 2-0, men kunne se australierne indlede det, der endte med at blive en flot comeback, da Caitlin Foord reducerede til 1-2 i første halvlegs tillægstid.

Et lille kvarter inde i anden halvleg kom der lighed på måltavlen, da Chloe Logarzo udlignede til 2-2.

Otte minutter senere var det brasilianerne selv, der sendte Australien på sejrskurs, da forsvarsspilleren Monica headede bolden i eget net til slutresultatet.

I torsdagens sene kamp ved VM, der afholdes i Frankrig, vandt Kina 1-0 over Sydafrika.

De franske VM-værter leverede varen - og alle kampens tre mål - da Norge blev besejret 2-1. Foto: Christophe Simon/AFP/Ritzau Scanpix Landsholdsfodbold Franske VM-kvinder overvinder brøler og slår Norge

VAR er allerede indført i i flere ligaer, og mange eksperimenterer med det i pokalturneringer. Også til VM bliver VAR benyttet - og nu kommer det altså til Superligaen. Foto: Themba Hadebe/AP/Ritzau Scanpix Superligaen Nu kommer VAR til Superligaen

Ingen når Zlatan til sokkeholderne i Major League Soccer. Foto: Katharine Lotze/Ritzau Scanpix Intl. fodbold Stjerners løn offentliggjort: Zlatan sætter danskere til vægs

0 kommentarer
Vis kommentarer