Ren Lykke: Det har jeg ventet på i fire år!

Stina Lykke fik omsider revanche mod Norge, da Danmark spillede sig i EM-kvartfinalen mandag

Det endte i den rene Lykke.

I nøjagtigt fire år har målmanden fra Kolding, Stina Lykke, ventet på at kunne tage revanche.

Hun blev i den grad den lille, da Danmark i Norrköping i 2013-udgaven af EM tabte i semifinalen til Norge efter straffespark og måtte tage til takke med bronze.

Den 31-årige hjemvendte målmand, som har droppet prof-livet i svenske Kristianstad for at spille som amatør i Kolding Q, blev i aftes den store helt, da hun bl. a. med et reddet straffespark var stærk medvirkende til, at Danmark skal spille EM-kvartfinale lørdag i Rotterdam mod enten Sverige eller Tyskland takket været 1-0-sejren.

- Jeg tog ingen af skuddene i Norrköping, så jeg har ventet længe på at snuppe et norsk straffespark, lød det fra heltinden på TV 2.

Hun havde luret, hvor Caroline Graham Hansen ville sparke, da Norges største navn fik muligheden fra 11 meter pletten i slutningen af 1. halvleg.

Senere diskede hun et par fornemme refleksredninger, lige som hun fik fistet et langskud på overliggeren, så hun fik virkeligt gjort en forskel i en kamp, som til slut var ved at blive lidt for spændende set med danske øjne.

Det var ikke fordi, at Norge var ved at snuppe Danmark billet til kvartfinalerne, men værterne fra Holland var meget længe om at score sejrsmålet i 2-1 sejren over Belgien.

Så skulle kuglerammen have været fundet frem.

- Vi er fuldstændigt ligeglad med, hvem vi skal møde i kvartfinalen. Det er helt sikkert, at vi ikke vil være favoritter mod hverken Sverige eller Tyskland, og det passer os fint, lød det fra landstræner Nils Nielsen, som tog skylden for, at afslutningen blev lidt for spændende.

- Jeg var nød at skifte nogle urutinerede spillere ind.

- Nu har de så prøvet det, så nu er de forberedt, konstaterede Nils Nielsen, der i aften vil få svar på, hvem Danmark skal møde lørdag.

Sådan! Danske kvinder kvartfinale-klar efter drama

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

En fuldtonet skandale