Ren nostalgi: Landsholdet tilbage i succes-uniform

Fodboldnostalgikere kan godt begynde at glæde sig. Trøjesponsoren, der har leveret trøjer til landsholdets største triumfer, overtager sponsoratet, når Adidas takker af

De fleste kan huske, hvor de var den aften i 1992, hvor Kim Christofte og kompagni bankede Tyskland 2-0. Om kasketterne kommer tilbage som en del af uniformen, vides ikke. (Foto: Kim Agersten)
De fleste kan huske, hvor de var den aften i 1992, hvor Kim Christofte og kompagni bankede Tyskland 2-0. Om kasketterne kommer tilbage som en del af uniformen, vides ikke. (Foto: Kim Agersten)

Der var engang, hvor det danske landshold samlede nationen og leverede fantastisk fodbold og fantastiske resultater.

Hvor hele verden nikkede anerkendende til de rød-hvide drenge, der på trods af landets ringe størrelse imponerede på alverdens udebaner.

Størst var det i EM 1992, hvor danskerne bankede Tyskland 2-0, og for første og eneste gang kunne kalde sig Europamestre.

De fleste kan huske, hvor de var den aften, hvor Kim Christofte og kompani bankede Tyskland 2-0. Om kasketterne kommer tilbage som en del af uniformen, vides ikke. (Foto: Kim Agersten) Landsholdsfodbold - 14. jan. 2016 - kl. 12:26 Fik skæld ud for deres røde shorts: Nu skilles DBU og Adidas

Dengang var det med et hummel-logo på brystet, og selvom Hummels kommercielle direktør, Søren Lund, ikke ønsker at kommentere sagen, er det ifølge Ekstra Bladets kilder Hummel, der overtager trøjesponsoratet, når DBU og Adidas skilles til sommer.

Det lover altså godt for Danmark, som til efteråret tager hul på kvalifikationen til EM. Det plejer i hvert fald at gå godt for landsholdet, når det er Hummel der har leveret trøjerne.

Landsholdet løb på banen til VM i 1986 iført Hummel-uniformer, og Preben Elkjær scorede sit første VM-mål i trøjen.

Du kan gense målet i videoen herunder:

Se også: Landstrænerens dilemma: Vælger ikke sit eget OL-hold

I 1998 var Danmark til VM i Frankrig, og landsholdet spillede sig frem til kvartfinalen, hvor de stod overfor stormagten Brasilien.
Danskerne spillede en brandkamp, men endte alligevel med at tabe 3-2 til de skarpe brassere.

Martin Jørgensen scorede sit første landskampsmål i kampen, og du kan se det i videoen herunder (Bemærk de hvide shorts):

Se også: FCK-stjerne i klemme: Jeg vil gerne spille OL

19 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere