Revser 'tudende' Hareide: - Barnlig og illoyal

Landstræner Åge Hareides offentlige utilfredshed med DBU får Morten Crone Sejersbøl til at kalde ham barnlig og illoyal

De danske fans hyldede Hareide, efter han og spillerne sikrede EM-billetten i Dublin. Video: Dplay

Med kvalifikationen til anden slutrunde i træk burde der være fest og glade dage hos alle omkring det danske landshold, det er dog ikke tilfældet.

Åge Hareide har flere gange ytret sin utilfredshed med DBUs ageren i forbindelse med ansættelsen af Kasper Hjulmand, som skal afløse nordmanden efter den kommende slutrunde.

Det skete senest efter landsholdets afgørende kvalifikationskamp mod Irland.

- I sommer kunne vi godt have ønsket os, det var foregået på en anden måde, da Danmark valgte ny landstræner.

- Vi har aldrig fået en begrundelse for, hvorfor DBU har besluttet, som de har. Det kunne vi godt have ønsket os, men det kan vi ikke gøre noget ved nu, sagde Åge Hareide på pressemødet efter 1-1 opgøret mod Irland.

Nordmanden fik igen luftet sin utilfredshed med DBU i norske Aftenposten.

- Det er krævende med en arbejdsgiver, som ikke ved, hvad de vil, og som du får begrænsede tilbagemeldinger fra.

Artiklen fortsætter under billedet...

Til trods for Hareides succesfulde slutrunde-kvalifikationer, så møder han stadig kritik. Foto: Lars Poulsen
Til trods for Hareides succesfulde slutrunde-kvalifikationer, så møder han stadig kritik. Foto: Lars Poulsen

Åge Hareide og det danske landshold er ubesejrede siden 2016. Men hans resultater var ikke nok til at overbevise DBU om en forlængelse. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold Raser over Åges afsked: - At pisse ham ned ad ryggen

Barnlig og illoyal
Landstrænerens offentlige udmeldinger er ikke faldet i god jord hos BTs tidligere sportschef Morten Crone Sejersbøl, der skyder med skarpt mod nordmanden.

- Det meste af skylden ligger hos Åge Hareide. Han er barnlig og illoyal. Sådan taler man ikke om dem, der har ansat en i landstræner-jobbet, siger han i TV3 Sports debatprogram 'Fodbold uden Filter'.

I interviewet med Aftenposten får de øvrige kritikere også en tur for ifølge landstræneren, skulle der være en helt særlig grund til, at de ikke er blevet overbevist efter to succesfulde kvalifikationer.

- Du kan ikke overbevise dem som nordmand, sådan vil det altid være. De har en anden kultur og et andet syn på tingene. De foretrækker en dansker i spidsen for landsholdet, og så er det svært at være nordmand, sagde Åge Hareide til Aftenposten.

Den udtalelse bliver også afvist som noget værre vrøvl af Morten Crone Sejersbøl, som i dag er kommunikationsrådgiver for landsholdsspilleren Joachim Andersen.

- Det er åndssvagt at gå ud og tude om, at danskere ikke kan lide nordmænd, for det tror jeg, de er uenige i i FC København. Og i øvrigt kunne vi godt lide svenskere og tyskere, da de var ansat i landstræner-jobbet, siger Morten Crone Sejersbøl med henvisning til de tidligere landstrænere Bo Johansson og Sepp Piontek.

En baneløber kan blive dyr for DBU. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold UEFA åbner sag mod Danmark

Hareide jublede, da Herrelandsholdet sikrede EM-billetten, men nu gør han det klart, at han er interesseret i jobbet som norsk landstræner. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold Hareide vil være norsk landstræner

Landstræner Åge Hareide med knyttet hånd og et smil til de danske fans. Nordmanden har nu kvalificeret Danmark til to ud af to slutrunder. Foto: Lars Poulsen. Landsholdsfodbold Måtte hente Hareide: Fejrede ikke EM-billetten

157 kommentarer
Vis kommentarer