Ricardos søn: Jeg mangler ham hver dag

Tommy Møller Nielsen og hans familie holder for første gang jul uden Richard Møller Nielsen, der døde i februar i år. Den tidligere landstræner var både udskældt og tiljublet

Ricardos ældste søn, Tommy Møller Nielsen, er i dag assistenttræner i FC Vestsjælland. (Foto: Ole Frederiksen).
Ricardos ældste søn, Tommy Møller Nielsen, er i dag assistenttræner i FC Vestsjælland. (Foto: Ole Frederiksen).
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Da tidligere landstræner Richard Møller Nielsen i februar drog sit sidste suk, mistede sønnen Tommy Møller Nielsen sit største forbillede og sin nære allierede i de fleste af livets forhold. I et tilbageblik på det svære år, der snart er gået, siden faderens død, fortæller Tommy Møller Nielsen i dag, at han tænker på ham hver eneste dag.

– Jeg savner ham. Jeg mangler ham til at hjælpe mig. Hver dag. Jeg vidste, at jeg altid kunne regne med ham, siger Tommy Møller Nielsen i interviewet, som du kan læse i Ekstra Bladet i dag eller i EKSTRA her på sitet.

Platini hylder Ricardo: En skam han ikke kan opleve det

– Når han ikke er der, tænker jeg altid på, hvad han ville have gjort, og så retter jeg mig efter det, fortæller Tommy Møller Nielsen.

I live opnåede Richard Møller Nielsen ikke den respekt og anerkendelse, som hans store resultater med fodboldlandsholdet berettigede til. Sejren ved EM i 1992 er det største, der er overgået dansk fodbold, og i 1995 førte han landsholdet til sejr i Confederations Cup.

Familien håbede til det sidste: Her er præstens tale til Ricardo

– Det gjorde ondt, når han blev hånet, for jeg vidste, at han var velforberedt, omhyggelig og dygtig, siger Tommy Møller Nielsen.

– Han fortjente det ikke. Jeg kunne godt gå rundt og være bitter over det, men jeg vil hellere glæde mig over den anerkendelse, han har fået.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+