Rolig, Dalsgaard: Daniel Wass jagter en anden plads

Daniel Wass er blevet testet som wingback af Åge Hareide. Selv håber han at få spilletid mere centralt

Daniel Wass satser på midtbanen på landsholdet (Foto: Lars Poulsen)
Daniel Wass satser på midtbanen på landsholdet (Foto: Lars Poulsen)

Landsholdsspilleren Daniel Wass ligner umiddelbart det eneste alternativ i landsholdstruppen til Henrik Dalsgaard i kampen om pladsen som højre wingback i landstræner Åge Hareides 3-5-2-system.

Det var også den position, Wass var placeret på, da nordmanden havde første træning i tirsdags. Her var Wass på A-holdet, men alligevel blev Dalsgaard foretrukket ved torsdagens kamp mod Island.

Selv om Wass godt kan spille pladsen, så satser han mere på at erobre en plads på landsholdets centrale midtbane. Det er samme position, han spiller til daglig i spanske Celta Vigo.

- Jeg håber at få lov til at kæmpe om en plads centralt på midtbanen, som jeg jo spiller i hverdagen.

- Jeg har spillet 6'er, 8'er og 10'er hele sæsonen, og så har jeg måske spillet en enkelt gang som højrekant. Det var en central plads, jeg blev købt ind for at spille på.

- Jeg spillede lidt det samme i Evian (Wass' tidligere klub, red.), så det er lang tid siden, jeg har spillet noget lignende højre back, siger Daniel Wass.

Se også: Omringet før træning: Alle elsker Åge - men dette er anderledes

Det var lidt koldt ved lørdagens træning (Foto: Lars Poulsen)
Det var lidt koldt ved lørdagens træning (Foto: Lars Poulsen)

Se også: Debutant: Jeg viste landsholdsniveau mod Island

Inden skiftet til udlandet spillede Daniel Wass backpladsen i Brøndby. Til sommer er det fem år siden, at han skiftede væk fra den danske klub og pladsen yderst i forsvaret.

Derfor har han også fuld forståelse for, at Henrik Dalsgaard ved første øjekast ligner Hareides foretrukne wingback i højre side.

- For mig er det fint nok, at Henrik spiller, når han spiller back i hverdagen. Jeg vil selvfølgelig gerne spille, det skal ikke misforstås. Og hvis Åge siger, jeg skal spille wingback, så gør jeg selvfølgelig det.

- Jeg kan jo godt spille derude, selv om jeg ikke gør det i hverdagen, siger Daniel Wass, hvis næste mulighed for spilletid på landsholdet er tirsdag mod Skotland.

På den centrale midtbane skal Wass kæmpe om de to pladser med Thomas Delaney og Pierre-Emile Højbjerg, der startede centralt mod Island. Derudover er også William Kvist og Nicolaj Thomsen i spil til at ligge i maskinrummet.

Daniel Wass satser på midtbanen på landsholdet (Foto: Lars Poulsen)
Daniel Wass satser på midtbanen på landsholdet (Foto: Lars Poulsen)
 

Åge Hareide har tjeklisten klar til aftenens landskamp (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold - 24. mar. 2016 - kl. 12:40 10 spørgsmål på landsholdet: Få styr på denne tjekliste, Hareide!

Der er både vindere og tabere ved skiftet til Åge Hareide (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold - 24. mar. 2016 - kl. 08:19 Det store overblik: Her er Hareides vindere og tabere

Her er Wass med i et af januars bedste La Liga-mål:

5 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere