Rooney har planlagt sit landsholdsstop

Wayne Rooney skal som anfører for det engelske landshold forsøge at kvalificere holdet til VM i 2018 men stopper efter slutrunden

Wayne Rooney stopper på landsholdet efter VM i 2018. Foto: AP
Wayne Rooney stopper på landsholdet efter VM i 2018. Foto: AP
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Den engelske fodboldspiller Wayne Rooney slutter sin landsholdskarriere efter VM i Rusland i 2018.

- Jeg har besluttet mig. VM i Rusland bliver min sidste turnering, siger Rooney tirsdag på en pressekonference i Burton i England ifølge AFP.

- Realistisk set, så kender jeg mig selv godt nok til at vide, at VM i Rusland vil være sidste gang, at jeg kan udrette noget med England.

Den nye manager for det engelske landshold, Sam Allardyce, fortalte mandag, at 30-årige Wayne Rooney er anfører for det landshold, der skal forsøge at kvalificere England til slutrunden i Rusland.

Første kvalifikationskamp bliver mod Slovakiet på søndag. Den kamp bliver Rooneys 116. landskamp, hvilket gør, at han overhaler David Beckham som den markspiller, der har haft flest optrædener i den engelske landsholdstrøje.

Angriberen fra Manchester United har været anfører siden 2014 og er med sine 53 mål den mest scorende på landsholdet gennem tiderne.

England måtte sige farvel til EM-slutrunden i sommeren 2016, da holdet led et overraskende nederlag til miniputnationen Island.

Foto: René Schütze
Foto: René Schütze

Rooney er aldrig nået længere end kvartfinalen med England i en slutrunde. Efter at have været på landsholdet i 12 år erkender han, at holdet for ofte har underpræsteret når det virkelig gjaldt.

- Vi er nødt til at komme os over tidligere skuffelser. Man kan ikke bare glemme det (EM i 2016, red.), men nu er det en ny æra for landsholdet, med en ny manager. Det siger jeg efter hver slutrunde. Vi er nødt til at finde ud af, hvordan vi kommer længere ved slutrunder, siger Rooney.

Angriberen fortæller, at han vil være glad lige meget hvilken position han bliver tildelt på landsholdet.

Allardyce har fortalt, at han vil have Rooney til at spille i en 10'er-rolle bag angriberen - og ikke længere tilbage på midtbanen, som han gjorde under den tidligere landstræner Roy Hodgson.

- Det er selvfølgelig managerens beslutning, hvor jeg spiller. Vi har ikke rigtigt talt om det, men det vil vi gøre i løbet af de næste par dage. Jeg er klar til at spille, om det så er på midtbanen, som 10'er eller som angriber, siger Rooney.

TV: Husker du Rooneys vanvittige kasse?

Wayne Rooney under EM (Fotos: AP):

Trods hård kritik: Ny landstræner tror stadig på Rooney

Typisk United: Her scorer de i Mourinho-time

TV: Se målene i Zlatans målshow

Her er de 20 lækreste fodboldfruer på Instagram

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+