Annonce:
Annonce:

Rooney sat af efter 13 år: 'Ikke modigt, men på tide'

Den engelske presse bifalder beslutningen om at sætte landsholdsanføreren Wayne Rooney af til VM-kvalifikationskampen mod Slovenien

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

For første gang i 13 år må Wayne Rooney se til fra bænken, når England spiller kvalifikationskamp. Den nye engelske træner Gareth Southgate har fravalgt kaptajnen til tirsdags aftens VM-kvalifikationskamp i Slovenien.

Gareth Southgate insisterer på, at beslutningen skyldes taktiske årsager og intet har med Manchester United-angriberens form eller præstationer at gøre. Selv konstaterede Wayne Rooney på en pressekonference før tirsdagens opgør, at han ikke længere er første mand på holdkortet ...

Wayne Rooney er midt i en turbulent tid også på klubholdet, hvor José Mourinho har set bort fra angriberen i sin start 11'er i de to seneste Premier League-kampe. Tilhængernes kritik er nådesløs og har nået et niveau, hvor fru Coleen Rooney tyr til de sociale medier for at forklare, at både hendes mand og parrets børn har følelser.

Annonce:

Men de engelske medier bifalder den nye landstræners beslutning - for at sige det mildt!

- Southgate har gjort det fornuftige, at fjerne Rooney, og vi bør undgå at kalde det modigt eller nogle af de ord, som hidtil er blevet brugt. Det her er, hvad det er: På tide. Det kan ikke have været let for Southgate at overbringe nyheden, men Rooneys nedtur har ikke kun været accelereret siden begyndelsen af denne sæson, skriver The Guardian.

Avisen mener sågar, at den yngste målscorer nogensinde på det engelske landshold burde have været droppet for et år siden.

Daily Mail holder samme linje.

- Der er bedre spillere end ham på enhver plads. Så simpelt er det. Rooney er en alsidig spiller, men det her er England, og det handler om at gøre sig fortjent til pladsen. Hans form på det seneste har ikke været god nok til at starte inde, mener Chris Sutton.

Annonce:

Den tidligere Blackburn- og Celtic-bomber er nu ekspert for avisen og forventer, at dette er starten på enden for Wayne Rooney som engelsk landsholdsspiller.

- Han har været en stor tjener for engelsk fodbold, men den næste turnering er mere end 18 måneder ude i fremtiden. Hvis England ønsker at gøre det godt til VM, kan de ikke medbringe passagerer, og Rooney vil være en passager. Det bedste ville være at lykønske ham med karrieren, takke ham, og komme videre, mener Sutton.

Rooney er limen der samler holdet 
Nogle af avisens andre eksperter er dog ikke enige i, at Wayne Rooneys rolle er udspillet på landsholdet. Manchester United-stjernen kan stadig hjælpe med at få det bedste ud af holdkammeraterne.

- Gary Neville fortalte mig, at han er limen, der holder de forskellige aldersgrupper sammen. De beundrer ham alle og ser op til ham, siger den tidligere forsvarskæmpe Jamie Carragher.

Arsenal-legenden Ian Wright skriver klummer for The Sun, og selv om han er enig i beslutningen, opfordrer han stadig til at omtale med Wayne Rooney med respekt. 

Annonce:

- Jeg ved fra min egen triste personlige erfaring, at der kommer en tid, hvor du må acceptere, at årene indhenter dig, og der simpelthen er bedre spillere end dig på din position. Det sker for alle, at Wayne Rooney efterlader nogle store sko at fylde.

- Men lige en ting. Forvent ikke, at Wayne Rooney trækker sig stille. Du får svært ved at finde en mere passioneret og fast besluttet fodboldspiller noget sted på planeten. Hvilket er grunden til, at jeg finder det både hjerteskærende og voldsomt irriterende at se, hvor mange der står i kø for at sparke ham ud, skriver Ian Wright.

Sandheden om nedturen: Hvad skete der egentlig med Wayne Rooney

Nedturen fortsætter: Ny landstræner smider anfører-Rooney af

Southgate får pligtsejr over Malta i debut for England

Eksklusivt: United-stjerner afslører deres første Ronaldo-møde

Rooney har planlagt sit landsholdsstop 

TV: Se Rooneys testimonial-kamp her
 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Se beskederne

Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: