Ros til Kjær - Ronaldo sendt hjem efter portugisisk triumf

Cristiano Ronaldo spillede ikke den store rolle i Portugals sejr over Danmark, og nu får han i stedet lidt ekstra fridage - Simon Kjær høster international ros for at lukke verdensstjernen ned

Allerede før kampen gjorde Lars Jacobsen det klart, at han og forsvarskollegerne ville have et vågent øje på Ronaldo. Simon Kjær viste sig da også at have helt styr på Ronaldo under torsdagens landskamp (Foto: Lars Poulsen)

Det var fem minutter inde i overtiden af kampen, at Cristiano Ronaldo dukkede op og pandede Portugal på 1-0 i Parken. Den portugisiske verdensstjerne, der ofte har det sværere på landshold end klubhold, sikrede det, der blev et vendepunkt for Portugal efter en forfærdelig start med hjemmenederlag til Albanien og efterfølgende trænerfyring.

Torsdag aften vandt Portugal så igen 1-0 over Danmark og sikrede sig gruppesejr og EM-billet til næste sommer. Men denne gang med en anonym Cristiano Ronaldo, der blev lukket ned, pakket ind og sat ud af spil af en dygtig og klogt spillende Simon Kjær.

Ros til Simon Kjær
Fenerbahce-forsvareren modtager efter kampen også stor ros, bla. af det internationale fodboldmagasin Goal, der havde sat sig for at se, hvordan Ronaldo præsterede.

- Danmark kom bedst ud til kampen, og Ronaldo - mødt med udfordringen at slippe fri fra Simon Kjær - tabte dysten til Fenerbahce-forsvareren, der konstant kom først på bolden, skriver Goal.com under overskriften, 'Hvordan klarede Cristiano Ronaldo sig, da Portugal slog Danmark'.

- Vægten af de forventninger og det ansvar, der hviler på Ronaldo, når han repræsenterer sit land, har længe været et problem for Ronaldo, og kombineret med Kjærs insisterende tætte markeringer, bragte det ham på kogepunktet tæt på pausen, fortsætter Goal.com med henvisning til den lille batalje, hvor et lille Kjær-puf tydeligt frustrerede portugiseren.

Simon Kjær blev også hyldet som kampens spiller af Ekstra Bladets udsendte. Som den eneste fik han karakteren fem og følgende beskrivelse:

- Danmarks bedste. Hvilket fyrtårn. International klasse. Stærk i luften og sikker på jorden. Tabte vel dårligt en duel og ofrede sig i alle dem, han gik ind i.

Du kan se alle de danske karakterer i bunden af artiklen - to mand floppede stort

Simon Kjær var selvfølgelig skuffet over nederlaget, men kan trøste sig med en flot personlig indsats (Foto: Lars Poulsen)
Simon Kjær var selvfølgelig skuffet over nederlaget, men kan trøste sig med en flot personlig indsats (Foto: Lars Poulsen)

Ronaldo sendt hjem Real Madrid
Ronaldos pauvre indsats ændrede dog ikke ved, at Portugal sejrede og dermed er sikre på gruppesejren inden sidste kamp søndag mod Serbien. Derfor meldte landstræner Fernando Santos også efter kampen, at Ronaldo bliver sendt hjem til sin klub.

Sammen med Tiago og den aldrende Ricardo Carvalho får han fri fra den forholdsvis ligegyldige kamp. Santos, der overtog trænerjobbet efter Portugals nederlag til Albanien på hjemmebane, sagde efter kampen, at han hellere vil se nogle af de mindre brugte spillere i aktion.

37-årige Carvalho sagde efter kampen, at det netop var i København, at det hele vendte for Portugal.

- Vi har altid troet, det var muligt trods den dårlige start. Men vi havde også brug for lidt held. Da vi vandt i Danmark, begyndte vi at få tillid til, at det kunne lade sig gøre, sagde Monaco-spilleren efter kampen til den portugisiske sportsavis A Bola.

Hjemme i Madrid venter Ronaldos familie. I artiklen herunder kan du læse, hvordan Cristiano Ronaldo ofrede millioner på at få sin søn, og hvordan portugiseren er helt privat.
Cristiano Ronaldo er single igen efter forholdet til topmodellen Irina Shayk gik i stykker tidligere på året (Foto: Walter Bieiri) Sport og Spil Har ofret venner og kernefamilie for at nå toppen: Kom helt tæt på den private Ronaldo

Du kan læse flere reaktioner fra kampen i artiklerne herunder:

Se også: Efter nedturen i Portugal: Her er vejen til EM

Se også: Bitter Agger: vi havde fortjent mere

Se også: Sjask! Det er ikke sådan, vi kommer til EM

Ricardo Carvalho mener, at det portugisiske vendepunkt kom i København, da Portugal vandt 1-0 i overtiden (Foto: Lars Poulsen)
Ricardo Carvalho mener, at det portugisiske vendepunkt kom i København, da Portugal vandt 1-0 i overtiden (Foto: Lars Poulsen)

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

40 kommentarer
Vis kommentarer