Rumænien fyrer landstræneren kort før Danmark-møde

Christoph Daum er fortid som rumænsk landstræner efter en skuffende VM-kvalifikation

63-årige Christof Daum er fortid i Rumænien, der ikke længere har muligheden for at kvalificerer sig til VM. Foto: All Over Press
63-årige Christof Daum er fortid i Rumænien, der ikke længere har muligheden for at kvalificerer sig til VM. Foto: All Over Press

Når det rumænske fodboldlandshold kommer til København for at møde Danmark i VM-kvalifikationen 8. oktober, bliver det med en ny mand på trænerbænken.

Rumæniens Fodboldforbund (FRF) har nemlig besluttet at ophæve kontrakten med landstræner Christoph Daum, efter at det står klart, at rumænerne er uden chance for at komme til VM i Rusland.

- På anbefaling fra det tekniske udvalg vil vi begynde processen med at forhandle opsigelsen af hr. Daums kontrakt, lyder det på forbundets hjemmeside.

Ifølge det tyske fodboldmagasin Kicker er kontraktophævelsen allerede forhandlet på plads, og så snart forbundets forretningsudvalg har godkendt beslutningen, vil Daums afsked blive officiel.

Nu 63-årige Christoph Daum blev indsat i stillingen efter EM sidste sommer, og tyskeren fik til opgave at føre Rumænien til VM i 2018.

Selv om rumænerne var topseedet i VM-kvalifikationen, har holdet med blot ni point i otte kampe allerede udspillet sin rolle i forhold til Polen, Montenegro og Danmark.

Det er endnu ikke fastlagt, hvem der skal overtage landstrænerjobbet. Ifølge Kicker er det varmeste navn Dan Petrescu, der lige nu er træner for Cluj.

Også Cosmin Contra, som er på kontrakt hos Dinamo Bukarest, er blandt kandidaterne.

Se også: Advarer om hård straf: Afbud til VM-kamp får voldsomme konsekvenser

Se også: Danmark tager solidt hop frem på FIFA-rangliste

Se også: Båret ud - Uhyggelig knockout til dansk landsholds-raket

Sport og Spil EM-kvindernes hemmeligheder: Flugt fra Taliban og holdfoto med Messi

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere