Rusland sikker på VM 2018 - England klar på VM 2022

Hvis FIFA beslutter sig for at fratage Qatar VM i 2022, står England klar til at afholde slutrunden, siger landets kulturminister - Rusland føler sig sikre på 2018

Sepp Blatter er ikke længere med til at afgøre, hvor VM-trofæet skal deles ud (Foto: AP)
Sepp Blatter er ikke længere med til at afgøre, hvor VM-trofæet skal deles ud (Foto: AP)

En VM-finale på Wembley om syv år. Det kan blive virkelighed, hvis FIFA beslutter sig for at fratage det værtskab, som Qatar ellers har fået. Den engelske kulturminister er således frisk på idéen.

I en diskussion i det engelske parlament sagde John Whittingdale, at landet har faciliteterne klar, og påpegede, at man også lagde billet ind på VM i 2018, som i stedet gik til Rusland. Ministeren fremhævede dog også, at det langt fra er sikkert, at det bliver aktuelt.

- Hvad angår beslutningen om at afholde VM i 2022 i Qatar så er efterforskningen selvfølgelig noget, vi holder øje med, men i øjeblikket står beslutningen. Hvis det blev besluttet at ændre den, tror jeg, det vil være meget usandsynligt, at et andet europæisk land vil afholde det i 2022, hvis Rusland afholder VM i 2018, siger John Whittingdale ifølge Press Association.

FIFAs tidligere vice-præsident Jack Warner med et af de dokumenter, der skulle kæde Sepp Blatter og FIFA sammen med valget i Trinidad/Tobago i 2010 (Foto: AP) Landsholdsfodbold Nyt FIFA-angreb: 'Selv ikke døden kan stoppe FIFA-lavinen'

FBI efterforsker i øjeblikket beslutningsprocessen, der førte til tildelingen af VM-slutrunderne i 2018 og 2022. Det er netop denne efterforskning, der kastede diskussionen i det engelske parlament af sig.

Spørgsmålet er nu, om Rusland får lov at beholde VM 2018.

Den russiske sportsminister forsikrer, at det ikke får betydning for VM-slutrunden om tre år, at FBI i øjeblikket efterforsker, hvordan Rusland fik tildelt værtskabet.

Luis Figo er ikke en legende, mener Barcelona (Foto: Jakob Jørgensen) Champions League Barcelona fjerner Luis Figo: Han er ikke en legende

FBI har været noget af en katalysator i oprydningen i FIFA, efter det amerikanske forbundspoliti i sidste uge var med til at anholde 14 mennesker for bestikkelse og afpresning. I går kom det frem, at samme FBI efterforsker FIFA's tildeling af VM-værtskabet til Rusland og Qatar.

Den slags tager de dog med ophøjet ro i det russiske. Landets sportsminister fastholder, at der ikke er nogen fare for, at Rusland får frataget verdensmesterskaberne om tre år.

- Der er ingen risiko for Ruslands værskab af VM, sigerVitaly Mutko kort og godt ifølge Daily Mirror.

Foruden FBI skulle de schweiziske myndigheder også være involveret i efterforskningen. Det var netop i et samarbejde mellem schweizisk og amerikansk politi, at de 14 mænd blev anholdt sidste onsdag.

7 kommentarer
Vis kommentarer