Rykker 115 pladser - Er det verdens næstbedste fodboldhold?

Wales kan i aften være verdens næstbedste fodboldhold

Gareth Bale og Wales kan med sejr i aften rykke op som nummer to i verden (Foto: AP)
Gareth Bale og Wales kan med sejr i aften rykke op som nummer to i verden (Foto: AP)

Wales har ikke spillet et stort mesterskab siden VM i Sverige i 1958 og har aldrig nogensinde kvalificeret sig til EM, men nu er den lille nation med tre millioner indbyggere på vej til at bryde forbandelsen.

Med tre kampe tilbage af EM-kvalifikationen er der fem point ned til Israel på tredjepladsen og en sejr i aften betyder, at EM-billetten allerede er sikret med to kampe igen.

Og ikke nok med kvalifikation til EM. Wales avancerer også gevaldigt på FIFAs verdensrangliste, hvor man i september er nummer ni.

Og går resultaterne Wales' vej, så kan de være nummer to på den liste, der bliver offentliggjort i oktober. Det skriver BBC.

United-stjerne i familie-strid før skæbnekamp

Se regnestykket: Sådan kommer Danmark til EM

Hvis Wales slår Israel, så vil de passere store nationer som Colombia, Brasilien, Portugal og Chile på ranglisten og ligge nummer fire.

Og taber Tyskland samtidig point ude mod Skotland, så rykker Wales op på tredjepladsen forbi tyskerne.

Og vinder Cypern samtidig mod Belgien, så vil Wales være helt oppe som nummer to med kun Argentina foran sig.

For fire år siden var Wales placeret som nummer 117 på ranglisten, og før i år var 29. pladsen i 1993 den bedste placering nogensinde ved udgangen af et år.

- Alle er fuldstændig begejstrede over, hvad Chris (landstræner Chris Coleman, red.) har ført gutterne til. Forhåbentlig kan vi komme til EM og derefter et VM for første gang i 50-60 år, har den tidligere landsholdsstjerne- og træner, Mark Hughes for nylig sagt til BBC.

Wales har blandt andet haft Bosnien i problemer (Foto: AP)
Wales har blandt andet haft Bosnien i problemer (Foto: AP)

Comeback: Danmark rykker forbi Albanien

Skør EM-kvalifikation: Bendtner bedre end Norge

Wales har anført af Gareth Bale endnu ikke tabt i denne EM-kvalifikation, hvor det mod lande som Belgien, Israel, Cypern, Bosnien og Andorra er blevet til fem sejre og to uafgjorte.

Og det er altså nok til at have muligheden for at kunne rykke op som verdens næstbedste nation på FIFAs rangliste, der ikke bare er for sjov, men bruges, når der skal laves seedninger til diverse slutrunder og kvalifikationer.