Rystet efter Hareide-sviner: Han fordrejer mine ord

Sunday Times-journalisten Paul Rowan fik Åge Hareide til at tænde af i Dublin

Danmark skal til VM: Her analyserer Allan Olsen Irland-Danmark

Hareide gik amok midt i jublen: 'Du er en skamplet!'

Det var journalisten Paul Rowan fra Sunday Times, der fik Åge Hareide til at tænde af efter VM-kvalifikationen var sikret i Dublin.

Ekstra Bladet har opsporet kollegaen, som fik den normalt så milde nordmand til at vise en side af sig selv, vi normalt ikke ser.

I en konfrontation mellem Paul Rowan og Åge Hareide, som TV2 Norge offentliggjorde efter kampen, går den ophidsede landstræner i clinch med Pau Rowan og beskylder den irske journalist for at have kaldt Danmarks præstation i Parken for 'shite' ... lort.

- Måden du taler til mig på er skammelig. Jeg vil ikke give dig en kommentar, for du er en skamplet på pressestandarden. Måden, du taler til folk på, er skammelig. Du spørger, om det var skidt for international fodbold (at Danmark kvalificerede sig til VM, red.)? Vi gav svaret i dag (tirsdag, red.), sagde Åge Hareide vredt, inden han forlod presseseancen uden at sige et ord yderligere. Se klippet hos den norske tv-kanal her.

- Jeg er fuld af respekt for Åge Hareide og det han har opnået med Danmark i kvalifikationen, siger Paul Rowan til Ekstra Bladet og giver sin version af, hvad der udløste konfrontationen.

- I København gjorde jeg gældende, at kampen ikke havde været god reklame for fodbold. Og da han spurgte mig, hvad jeg synes om kampen, så sagde jeg, at jeg syntes, at både Danmark og Irland havde været dårlige, forklarer Paul Rowan, der har godkendt de citater, som vi bringer.

- Han var uenig med mig, og det gjorde ham åbenbart ophidset, siger han. (Artiklen fortsætter under billederne)

Åge Hareide måtte vente længe på sin bagage i Dublin. Foto: Lars Poulsen
Åge Hareide måtte vente længe på sin bagage i Dublin. Foto: Lars Poulsen

Åge Hareide har ført landsholdet ubesejret gennem 2017 og nu skal vi til VM. Foto: Lars Poulsen
Åge Hareide har ført landsholdet ubesejret gennem 2017 og nu skal vi til VM. Foto: Lars Poulsen
 

Den irske journalist stillede sit spørgsmål i Parken på det åbne pressemøde efter kampen, og Åge Hareide tog det ilde op, som det fremgår af dette klip fra 42.ie,

- Da vi mødtes igen i Dublin, samlede han tråden op. Men jeg vil meget gerne understrege, at jeg ikke kaldte Danmark for 'shite'... 'lort,' som mr. Hareide påstår i det klip, og jeg kan ikke forstå nødvendigheden af at fordreje mine ord på den måde.

Sådan kender vi Åge Hareide - med et smil på læben. Foto: Lars Poulsen
Sådan kender vi Åge Hareide - med et smil på læben. Foto: Lars Poulsen
 

- Han sagde også, at jeg ikke var 'ordentlig,' fordi jeg bar en hat i København, da vi talte sammen. Min mor har altid lært mig, at jeg ikke skal bære hat inden døre, men jeg havde glemt hendes ord, da jeg kom ind fra kulden i Parken.

- Er det et stort udtryk for disrespekt at bære hat inden døre i Danmark? Hvis det var tilfældet, så var jeg ikke klar over det nationale særpræg, hvilket jeg også forklarede Åge Hareide, da vi mødtes på Aviva Stadium. Jeg frøs bare, siger Paul Rowan og tilføjer:

- Jeg kunne aldrig finde på at være så respektløs over for en manager, at jeg ville kalde hans hold 'lort' i en åben samtale på den facon.

- Jeg har stor respekt for det danske landshold og Åge Hareide, men jeg har ikke meget til overs for, at han fordrejer mine ord. Jeg kan heller ikke forstå, hvorfor han opfattede mig som 'uanstændig.'

- Jeg kender enkelte af de danske spillere, og jeg har stor respekt for dansk kultur, hvilket min tur til København har forstærket. Jeg blev skuffet over, at han fyrede de bemærkninger af. Men han virker som en flink mand og en god træner, og jeg ønsker Danmark det bedste ved VM, siger Paul Rowan.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Ti magiske landsholdsøjeblikke: Er Eriksens irske opvisning størst?

Sarkastisk Tottenham-manager: Eriksen er gennemsnitlig