Så er der fodbold-fred: Her er den nye aftale

Fodboldkonflikten er slut: DBU sparer 17 procent på landsholdene - men der økonomisk gevinst til spillerne, hvis de kommer til EM og VM

Se pressemødet her

Så kom den endelig.

Efter flere ugers uskønt tovtrækkeri ved forhandlingsbordet og i medierne er DBU og Spillerforeningen omsider nået til enighed om en ny aftale for fodboldlandsholdene.

Dermed er freden i dansk fodbold nogenlunde genoprettet, og Morten Olsen kan sende sit bedste hold på banen, når USA onsdag venter i Aarhus.

I den nye aftale har DBU fået gennemført besparelser på 17 procent, hvilket svarer til omkring tre mio. kroner årligt.

Omvendt har spillerne udsigt til flere penge, hvis det lykkes at spille holdet til slutrunder. Her gælder det i første omgang EM i Frankrig til næste år.

Se også: Landsholdet sikret - ny aftale på plads

- Vi er glade for, at Herre-A-landsholdsspillerne er villige til lavere honorar og dermed til at bidrage til, at vi sammen kan få bedre økonomi i DBU og råd til at investere i fan-oplevelser, talentudvikling og alverdens fodboldaktiviteter. Det er en god aftale for dansk fodbold – og det bliver godt at få fokus på landsholdsfodbold og de kommende landskampe, siger DBU-direktør Claus Bretton-Meyer i en pressemeddelelse.

- DBU ønsker at dele ekstra indtægter med landsholdsspillerne, og den nye aftale er i endnu højere grad resultatorienteret, hvilket er godt for alle parter. Hvis landsholdene præsterer godt, giver det ekstra til landsholdsspillerne og til dansk fodbold som helhed, fortsætter han.

Hos modparten i Spillerforeningen er Thomas Lindrup også tilfreds med aftalen.

Se også: Tøffe: Afløserne når ikke Olsen til sokkeholderne

- Vi er glade for, at vi nu har fået de kollektive aftaler på plads for Herre-A-landsholdet, Kvinde-A-landsholdet og U21-landsholdet. Det har været helt centralt for os, at vi fandt frem til en langtidsholdbar løsning, Thomas Lindrup og uddyber:

- Vi er meget tilfredse med, at Spillerforeningen nu får en mere aktiv rolle omkring landsholdet. Blandt andet i forbindelse med, at afviklingen af de kommercielle aktiviteter bliver moderniseret, så vi sikrer en balance mellem de nødvendige kommercielle aktiviteter og det sportslige. Det er jo afgørende for alle parter, at spillerne kan præstere 100 procent på banen.

Lindrup erkender, at vejen til fælles fodslag har været lang og barsk.

- Det har været en bumpet tur. Men konfrontationer til trods, så har den sidste uge været meget positiv og har ledt til en tættere relation mellem Spillerforeningen og DBU. Jeg synes, at Claus Bretton-Meyer og Katja Moesgaard har gjort en stor indsats for, at vi sammen har kunnet finde en løsning. Så vi er positive ift. et godt videre samarbejde, lyder det.

Landsholdets anfører, Daniel Agger, der repræsenterer sagens egentlige hovedpersoner, glæder sig til, at det igen skal handle om fodbold.

- Først og fremmest er jeg tilfreds med, at vi nu har fundet en løsning. Det skylder vi os selv og alle omkring landsholdene – vores kommende modstandere, sponsorer og ikke mindst fansene. Vi er uden tvivl nået frem til den løsning, der gavner dansk fodbold bedst muligt, konstaterer kaptajnen.

 Se også: DBU-boss lukker ned for Twitter og Facebook

 

1 af 2 Daniel Agger og co. kan igen fokusere på den lille runde. (Foto: Lars Poulsen)
2 af 2 Lørdag eftermiddag kunne Mads Øland, Claus Bretton-Meyer og Stephan Andersen erklare fodboldkonflikten overstået. (Foto: Anthon Unger)
64 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere