Så er hullerne lappet: Drømmestart til Hareide

Nicolai Jørgensen dobbelt målscorer i 2-1 sejren over Island - stor kamp af Andreas Christensen

Følg Sport
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Hvis det danske landshold var et hus, er det et håndværkertilbud Åge Hareide har overtaget.

Et landshold, der var i en skidt forfatning med flere K2’er og K3’er med alvorlige og kritisk skader.

Hvem var bedste dansker? Se Ekstra Bladets karakterer i linket HER
Karakterer: Tre super-danskere i Åges debut

Men i modsætning til et hus, har den nytiltrådte landstræner, Åge Hareide, formået at klare reparationerne på banen mere enkelt og problemfrit.

Et par udskiftninger, et nyt spilsystem, et aggressivt og mere målsøgende landshold var opskriften på at bringe optimismen og troen tilbage til fodbold-Danmark.

Ild i øjnene

2-1 sejren over EM-deltagerne fra Island i overværelse af 9194 tilskuere blev skabt med udgangspunkt i det direkte og målsøgende spil. Men det blev også grundlagt på et dansk mandskab, der sprudlede med energi, dynamik og enorm vilje.

Et forvandlet hold, der viste enorm aggressivitet overalt på banen. Det lignede en kamp, hvor der stod point på spil. Det var en flok danske spillere med ild i øjnene, hvor alle ville overbevise den nye landstræner om deres berettigelse.

Sejren over Island var den første til Danmark i syv forsøg. Hareide kan få begravet al krisesnakken om Danmark ikke kan vinde fodboldkampe. Om et landshold, der ikke kan skabe chancer og score mål.

Åge roser drengene: AC kan blive ny Beckenbauer

53422418.jpg

 

Eriksen strålede

Mest opløftende var det at se, hvordan Christian Eriksen strålede. Tottenham-profilen er Hareides store hovedpine. Det kreative omdrejningspunkt skal fungere, før han er tilfreds. Og det gjorde Eriksen i den time, han var på banen.

Han strålede, spillede med overskud og et enormt overblik. Han lagde op til 2-0 målet og fandt omsider den plads, han har haft svært ved at finde på modstanderens halvdel.

Det fandt han også fordi, han med to angribere foran sig havde flere muligheder for at spille fremad banen. Læg dertil, at Eriksen fik god støtte fra specielt Thomas Delaney og Pierre Emile Højbjerg, der var hurtige til at komme med frem i feltet.

Den konstellation centralt på midten var også en succes, fordi det er to bevægelige og dynamiske spillere, der tænker fremad og ikke vender rundt og spiller baglæns. Det to spillere er fremtidens folk centralt for Danmark.

Henrik Dalsgaards debut kom i et system, hvor der stilles store krav til en ving back. Han skal lave et enormt løbearbejde i et 3-5-2 system. Man så specielt før pausen, hvor energisk pog initiativrig han er i det fremadrettede spil. Og det var kun uheld, der gjorde han ikke fik afsluttet på et fantastisk oplæg fra Christian Eriksen.

Angrebsmæssigt stod Yussuf Poulsen stærkt i billedet. Han var direkte involveret i begge scoringer og meget aggressiv i sit spil. Man kommer ikke uden om den dobbelte målscorer Nicolai Jørgensen, der måske ikke spillemæssigt ramte topniveauet. Men det gjorde han med sine afslutninger. Et fint aftryk for ham forud for et par vigtige måneder frem mod et sommerdsaalg.

Holland og Frankrig afbryder landskamp

Derfor spiller Danmark med sørgebind

53422535.jpg 

Som en rutineret ræv

Opløftende er også præstationen fra 19-årige Andreas Christensen. Han gik ind i det nye tre mandsforsvar som styrmand og leder. Han optrådte som en på 30 år med 80 landskampe i bagagen.

Nu spillede han sin blot tredje landskamp, men leverede en overbevisende indsats. Han har en utrolig ro og sikkerhed med bolden. Han er fremtidens samlingspunkt i det danske forsvar de næste 10-12 år.

Betryggende på den korte bane for Åge Hareide, men i sandhed godt for det danske landshold.

Det var en klog beslutning af Hareide at placere Andreas Christensen i midten med Kjær og Agger ved siden af sig. For han er dygtig til at føre bolden frem ad banen.

53421164.jpg 

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fiduskunst og magistervrøvl
LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+