Så langt trækker de Schmeichel-afgørelse

Først søndag morgen bliver det afgjort om Kasper Schmeichel står på mål for Danmark mod Armenien – han er yderst tvivlsom

Kasper Schmeichel udgik med en skad ei lørdagens kamp for Leicester. I mandags blev han opereret for brok og er stærkt tvivlsom til søndagens VM-kvalifikationskamp.
Kasper Schmeichel udgik med en skad ei lørdagens kamp for Leicester. I mandags blev han opereret for brok og er stærkt tvivlsom til søndagens VM-kvalifikationskamp.

HELSINGØR (Ekstra Bladet): Kasper Schmeichel når ikke at deltage i en træning sammen med holdkammeraterne før søndagens VM-kvalifikationskamp mod Armenien.

Leicester-keeperen, der i mandags blev opereret for brok, var således ikke på træningsbanen lørdag formiddag, da Åge Hareide havde den afsluttende træning på Helsingør Stadion.

Her trænede landsholdets keeper indendørs. Det er planen, at han i løbet af lørdagen skal på træningsbanen for at blive testet.

- Vi er ikke blevet klogere, når det handler om Kasper Schmeichel bliver spilleklar. Vi har heller ikke brugt så meget energi på det. Vi har haft mere fokus på vores to andre målmænd – Frederik Rønnow og Jonas Lössl.

- Kasper skal testes senere lørdag og så træffer vi en afgørelse, når vi vågner i morgen (søndag), siger landstræner Åge Hareide.

Kasper Schmeichels deltagelse er mere end tvivlsom, efter som han endnu ikke har været i hårde spidsbelastninger på træningsbanen. Kampen mod Armenien kan komme for tidligt i forhold til operationen trods alt foregik i mandags.

Det virker langt mere sandsynligt, at han først bliver klar til Leicesters næste opgave i Premier League lørdag ude mod Liverpool.

Hvis Kasper Schmeichel ikke blive rklar, kommer Brøndbys keeper Frederik Rønnow til at spille sin første kvalifikationskamp i Parken. Han stod i onsdags mod Liechtenstein og har distanceret Jonas Lössl i kampen om keeperpladsen.

Mere end 21.000 i Parken
Landsholdet får rimelig opbakning søndag i Parken, hvor 21.300 billetter var solgt lørdag. Det giver et håb om flere end 22.000 tilskuere til opgøret.

På det afsluttende pressemøde udtrykte Åge Hareide stor tilfredshed med, hvor langt landsholdet er kommet i løbet af fem kampe.

Han ser det ikke som et problem, at Danmark ikke har mødt de stærkeste modstandere på vejen til VM-kvalifikationen begynder.

- Det er vigtigt for et fodboldholld at vinde kampe og score mål. Vi har fået meget selvtillid og leveret gode præstationer. Der er en god og positiv stemning i truppen. Spillerne har været meget villige til at lære det nye system og den måde, vi skal spille på, forklarer Åge Hareide.

Til gengæld har Hareide ikke brugt mange sekunder på det faktum at den armenske stjernespiller Henrikh Mkhitarian er ude af opgøret. Han udgik med en skade i onsdagens opgør mod Tjekkiet, hvor Armenien tabte 0-3.

- Det handler om os selv og troen på egne evner. Men det er da en svækkelse af Armenien, han ikke er med, påpeger han.

Stærkt tvivl om Schmeichel: Holdet er over mit ego

Jonas Lössl: Jeg er utrolig skuffet og ærgerlig

Armeniens bedste våben er væk: 'Én af verdens bedste'