Sådan bliver konflikten løst: DBU har kun denne mulighed

Analyse: DBU er tvunget til at strække hånden frem, ellers bliver det en langvarig konflikt, som ingen vil være tjent med

TV: Ekstra Bladets Mads Glenn Wehlast diskuterer konflikten og løsninger med Stig Tøfting

På mandag er det deadline for 40-60 landsholdsspillere.  

2. marts er datoen, hvor DBU skal have svar på sit ultimatum. Hvem er parat til at gå 17 procent ned i løn og samtidig lave individuelle kommercielle aftaler med DBU?

DBU skal ikke forvente, mailboksen bliver overfyldt. Det vil være overraskende, hvis der overhovedet kommer én eneste positiv tilbagemelding fra spillerne.

Fronterne er virkelig trukket op mellem DBU og Spillerforeningen. Så sent som torsdag mødtes de i to timer uden at nå videre i forhandlingerne.

Scorer 50 mio. kr. på landsholdet - DBU er uenige

Nu skal DBU have overstået repræsentantskabsmødet i weekenden, før direktør Claus Bretton-Meyer i næste uge kan genoptage forhandlingerne.

Parterne har forhandlet længe uden at nå et resultat.

DBU har reelt malet sig op i et hjørne med Claus Bretton-Meyers bombastiske udmeldinger. Med hele DBUs håndtering af sagen siden 18. februar.

For unionen satte pistolen for tindingen for landsholdsspillerne med meldingen: Skriv under her, ellers finder vi andre, der vil spille på landsholdet.

Heller ikke med udsigt til en individuel profitabel aftale med landsholdet, er anfører Daniel Agger parat til at imødekomme DBU's ultimatum. (Foto: Linda Johansen)

Afsløring: Her er DBU's spareplan til spillerne

Lige nu er en løsning svær at få øje på. Men der er en vej tilbage.  DBU er tvunget til at give sig på det centrale spørgsmål om individuelle aftaler på bekostning af en fælles aftale, som Spillerforeningen forhandler.

Hvis det sker, vil det være naturligt, at Spillerforeningen forsikrer unionen om, at sponsorerne i fremtiden vil få lidt mere adgang til spillerne – under hensyntagen til Morten Olsens planlægning.

Spillerforeningen må også indse, at aflønningen skal være meget mere bonusorienteret. I dag er den delvis bonusorienteret. Men det er eksempelvis ikke rimeligt, at spillerne skal have så meget som en krone, hvis de taber en kvalifikationskamp på hjemmebane. Hverken tilskuerbonus eller en startbonus.

Måske skal de også have et lavere beløb for at spille venskabskampe.

Til gengæld er det rimeligt, at man bevarer den gamle slutrunde-ordning, hvor DBU og spillerne deler 50/50 af overskuddet, når rejse og ophold er betalt. Her vil det være naturligt, at Spillerforeningen står fast. For det er spillerne, der skaffer DBU en ekstra-indtægt. Så vil de også have en større del af kagen, end de 35 procent som Claus Bretton-Beyer ønsker. Han mener, DBU skal score 65 procent af overskuddet fra slutrunderne.

DBU-bombe: Derfor skal spillerne også betale

Mens balladen er på sit højeste, kan man spørge sig selv: Hvor er DBUs mest magtfulde mænd – formand Jesper Møller og næstformand Thomas Christensen? De har i princippet blot skubbet direktør Claus Bretton-Meyer foran sig i denne sag, hvor det er dem som folkevalgte, der har støbt kuglerne.

På vandrørene forlyder det, at dansk fodbolds to stærkeste mænd lige nu bestemmer alt, hvad der foregår i dansk fodbold. Bretton-Meyer gør bare det ’beskidte’ arbejde og tager slagsmålene udadtil.

Landstræner Morten OIsen har forholdt sig ganske tavs, siden konflikten brød ud 18. februar. Men der hersker slet ingen tvivl om, at landstræneren bobler af raseri indeni. Han har to landskampe – mod USA og Frankrig – lige om hjørnet. Han aner ikke, om kampene bliver til noget, eller om han har et landshold.

Fornemmelsen er, at Morten Olsen er mest på spillernes side. Men han har ikke givet udtryk for noget, fordi han også skal være loyal overfor DBU - det er trods alt arbejdsgiveren.

Det er nok derfor, at Olsen har valgt tavsheden i denne ulykkelige sag.

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.