Sådan er fodboldens mest forhadte mand

Pepe kan være et forfærdeligt svin på banen, men overrasker nok mange med sin facon uden for kridtstregerne. For faktisk er den hadede portugiser en fin fyr

Portugisiske Pepe forarger med sin stil. Han er en kæmpe pik, mener engelske Gary Lineker. Foto: AP
Portugisiske Pepe forarger med sin stil. Han er en kæmpe pik, mener engelske Gary Lineker. Foto: AP
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

PARIS (Ekstra Bladet): Han er verdens mest hadede fodboldspiller.

Sig navnet Pepe, og de fleste fodboldfolk vil reagere med foragt. Som den tidligere engelske VM-topscorer og nuværende BBC-vært Gary Lineker skrev på Twitter under Portugals kamp mod Island tirsdag aften: Pepe er en kæmpe pik.

Det budskab fik et like af over 27.000 brugere på det sociale medie og er blevet re-tweetet mere end 20.000 gange.

Normalt er Gary Lineker en gentleman, og det er ikke hverdagskost at høre en celebrity som ham bruge sådanne ord.

Man skulle mene, at det lå et stykke uden for det anbefalede BBC-sprogbrug, men i tilfældet Pepe kan han og andre henvise til force majeure.

Og hvem ville i øvrigt også forsvare den 33-årige portugisiske landsholdsforsvarer med de dårlige manerer?

Real Madrid-spilleren er født uden et HFI-relæ og viste det, da han efter en duel med Jón Dadi Bödvarsson liggende i græsset sparkede islændingen i maven.

Portugiseren slap for straf af dommer Cüneyt Çakır, men på sociale medier fik han igen det røde kort.

Pepe forsøger at sakse Jón Dadi Bödvarsson. (Foto: AP)
Pepe forsøger at sakse Jón Dadi Bödvarsson. (Foto: AP)
 

Pepe kan sætte hak i samtlige felter i fodboldens synderegister. Han har sparket, stampet, slået, nikket skaller, svinet dommere til, bandet og filmet.

Og som bonus er han blevet beskyldt for at spytte og for racisme.

Hans seneste udvisning for Champions League-vinderne var dog helt tilbage i december 2011, og med kun syv gule kort i denne sæson virkede det, som om den portugisiske vaneforbryder var ved at blive resocialiseret.

Og så kom Champions League-finalen mod Atlético Madrid. Pepe faldt tilbage i sit gamle mønster og rullede rundt på banen for at få sine modstandere smidt ud. Uden held.

Alt, han fik ud af det, var, at Gary Lineker kaldte ham en enorm pik på Twitter.

Efter sit nummer mod Island blev han så en gigantisk pik i englænderens øjne, og de fleste sidder og venter på, hvad den 33-årige tikkende bombe mon finder på næste gang.

Er det i aften på Parc de Princes mod Østrig, at han igen detonerer?

Pepe er spilleren, som er svær at elske, men uendelig let at hade. Han vil aldrig være i stand til at vaske sit image rent.

Hvis nogen siger Pepe, vil du – medmindre du er hardcore Real Madrid-fan eller portugiser - straks tænke på alle de slyngelstreger, han i et årti har turneret rundt med.

Men hvad tænker du så, når du hører navnet Képler Laveran Lima Ferreira? Formentlig ingenting.

Der er ikke mange, der kender Képler Laveran Lima Ferreira. Hvis de gjorde, ville de måske ændre syn på Pepe.

- Han er sød og tiltalende, altid god for en lille sludder, har Viasats Champions League-reporter Luna Christofi tidligere sagt til Ekstra Bladet om den brasiliansk fødte mand med det lange navn.

Pepe er fodboldspilleren, Képler Laveran Lima Ferreira personen bag. Ham, der som den sidste bliver stående tilbage for at skrive autografer.

Ham, der smiler til Luna og spreder glæde omkring sig. Ham, der forsøger at leve et ganske almindeligt familieliv med Ana Sofía og deres to små piger, Angeli på fire og Emely på to.

For sådan er Pepe, når han har forladt banen og blevet Képler igen.

- Jeg er en meget glad person og er taknemmelig for det. Jeg elsker at bruge tid med min familie og  mine venner. Jeg bryder mig ikke om at være alvorlig og ser på livet med stor glæde.

- Men på banen er jeg en helt anden person end udenfor. Jeg hader at tabe og spiller hver eneste kamp, som var det den sidste.

- Jeg gør alt for at hjælpe mit hold med at vinde, men mange gange fortolker folk det på en anden måde, har Pepe tidligere forklaret i et stort interview med Real Madrids egen tv-kanal.

Det er ikke derfra, at han får de kritiske spørgsmål, og i Real Madrid lever tilsyneladende fint med Pepes opførsel.

Han har efterhånden været hos Champions League-vinderne i ni år, og det er ikke kun på grund af hans forsvarsevner, at de har beholdt ham så længe i Det Hvide Hus.

- Jeg ved, at han er værdsat som menneske i Real Madrid, som Luna Christofi har udtrykt det.

Hun har set Pepe og mødt Képler. Det samme menneske, men med to forskellige personligheder.

For når Képler krydser sidelinjen, forvandles han til Pepe - verdens mest hadede fodboldspiller

***

Pepes synderegister

21. april 2009 mod Getafe
Pepe begår straffespark på Getafes Javi Casquero og går efterfølgende amok. Han sparker den liggende Casquero to gange og slår derefter Juan Albin i ansigtet. På det tidspunkt har han allerede fået rødt for sit brutale angreb.

Iker Casillas må eskortere ustyrlige Pepe fra banen, og efterfølgende får Real Madrid-forsvareren ti kampes karantæne.

Pepe gemmer sig bag Fernando Gago efter at have sparket to gange på en liggende Javier Casquero. (Foto: AP)
Pepe gemmer sig bag Fernando Gago efter at have sparket to gange på en liggende Javier Casquero. (Foto: AP)

27. april 2011 mod Barcelona
Champions League-semifinale mod ærkerivalerne FC Barcelona. Det koger på Bernabéu, og Pepe mister hovedet.

Han kommer med strakt ben og knopperne først over for en sagesløs Dani Alves. Den nu tidligere Barcelona-spiller bliver ramt lige under højre knæ, og Pepe må direkte i bad allerede efter en time.

Pepe forstår ikke meget af de røde kort efter forseelsen på Dani Alves. (Foto: AP)
Pepe forstår ikke meget af de røde kort efter forseelsen på Dani Alves. (Foto: AP)

17. august 2011 mod Barcelona

Modstanderen er igen Barcelona. Denne gang på Camp Nou i den spanske Super Cup. Cristiano Ronaldo udligner i det 20. minut for madrilanerne.

Real Madrid-spillerne jubler, men ikke Pepe. Han har travlt med at gestikulere en onani-bevægelse ud mod de mange Barcelona-fans. 

Pepe i duel med David Villa fra Super cup-kampen, som Barcelona endte med at vinde 3-2 og dermed 5-4 samlet. Ved udligningen til 1-1 gjorde Pepe sig endnu engang upopulær over for Barcelonas tilhængere. (Foto: All Over Press)
Pepe i duel med David Villa fra Super cup-kampen, som Barcelona endte med at vinde 3-2 og dermed 5-4 samlet. Ved udligningen til 1-1 gjorde Pepe sig endnu engang upopulær over for Barcelonas tilhængere. (Foto: All Over Press)

17. december 2011 mod Sevilla

Året er stadig 2011, og igen er Pepe i fokus for sin opførsel. I en løbeduel med Álvaro Negredo klasker han albuen lige i hovedet på Sevilla-angriberen.

Pepe får naturligvis direkte rødt kort. Som et lille forsvar skal det siges, at han ikke er blevet vist ud for Real Madrid siden.   

18. januar 2012 mod Barcelona

Lionel Messi får frispark midt på banen, men inden argentineren når at rejse sig op, træder Pepe ham 'uheldigvis' over venstre hånd.

Dommer Muñiz Fernández ser ikke forseelsen, men Wayne Rooney ser svinestregen på TV og ytrer sig på Twitter:

21. marts 2012 mod Villarreal

I en ligakamp mod Villarreal er det for engang skyld ikke Pepe, der tiltrækker sig opmærksomheden først. Holdkammeraterne Ramos og Özil ser begge rødt, og Pepe føler behov for at blande sig.

I spillertunnellen efter 1-1-kampen kalder han det 'røveri' over for dommer José Luis Paradas Romero. Pepe skal derfor afsone to dage i skammekrogen.

16. juni 2014 mod Tyskland

VM i Brasilien. Portugal er i første kamp bagud 2-0 mod de kommende verdensmestre Tyskland. Pepe placerer først en hånd lige i hovedet på Thomas Müller og går derefter hen til den liggende angriber og stanger ham.

Pepe får direkte rødt kort, og Müller ender med at lave hattrick i den tyske 4-0-sejr.

Pepe mener, at Müller spiller på situationen, og det ligner ikke lige frem en undskyldning, Pepe kommer med til tyskeren. (Foto: All Over Press)
Pepe mener, at Müller spiller på situationen, og det ligner ikke lige frem en undskyldning, Pepe kommer med til tyskeren. (Foto: All Over Press)
 

28. juli 2014 mod Roma

Den tidligere FC Barcelona-spiller Seydou Keita vil ikke give hånd til Pepe før en venskabskamp i USA, fordi portugiseren ved en tidligere lejlighed skulle have kaldt ham en abe.

Efterfølgende skulle Pepe, ifølge Keita, også have spyttet.

28. maj 2016 mod Atlético Madrid

Champions League-finale mod bysbørnene fra Atlético Madrid. Pepe ruller rundt efter en nærkamp med Filipe Luís og forsøger senere at få Yannick Ferreira Carrasco udvist.

Heldigvis falder dommer Mark Clattenburg ikke for det dilettantiske skuespil. Han fortæller i stedet Pepe, hvordan spillerne skal agere, når han er dommer.

TV: Se situationen med Filipe Luís og meget andet med Pepe fra finalen her:

 

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Tak til børnene for at give deres liv

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+