Annonce:
Annonce:

Sådan vil Schmeichel fyre FIFA-milliarderne af

FIFA har inviteret 80 legender til workshop - ikke én af dem synes, at slutrunder hvert andet år er en dårlig idé

Peter Schmeichel til fodbold i Tórshavn i lørdags - torsdag troppede han op på pressemødet i Doha. Foto: Lars Poulsen/Ritzau Scanpix
Peter Schmeichel til fodbold i Tórshavn i lørdags - torsdag troppede han op på pressemødet i Doha. Foto: Lars Poulsen/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Det er lykkedes FIFA at involvere Peter Schmeichel og 79 andre af fodboldens håndplukkede legender blandt tidligere trænere og spillere, og ikke én af de 80 synes, det er en dårlig idé at spille VM i fodbold hvert andet år!

Pudsigt eller hvad?

Det fremgik af pressemødet torsdag, hvor den London-baserede New York Times-journalist Tariq Panja spurgte ind til uenighed om slutrunde-frekvensen.

Den har været ikke eksisterende lige præcis på dét punkt, fortalte Peter Schmeichel, mens australske Tim Cahill trådte pænt vande og begyndte at drible sig ud i en snak om spillerudvikling og børns drømme.

Dem kender han nemlig alt til fra jobbet som Chief Sports Officer på Aspire Academy, der jo pudsigt nok befinder sig i Doha i Qatar, hvor slavearbejderne – dem der er  live – nok kunne drømme om en fremtid for deres børn. I eller uden for fodbold…

Annonce:

Peter Schmeichel var næste mand på podiet, hvorfra han dristigt nok nærmede sig noget så vildt som økonomi.

- Jeg tror ikke, at nogen var uenige i frekvensen i forhold til at afvikle VM hvert andet år, den tror jeg alle var med på. Diskussionerne gik mere på, hvordan kalenderen skal se ud, antallet af kampe, hvileperioder, og det var der en masse debat om andre emner, og den fortsatte faktisk efter, vi egentlig sluttede workshoppen, sagde Peter Schmeichel med statsmandsansigt.

Han tilføjede:

- Vi har diskuteret ungdomsudvikling og den forøgede indtægt fra denne ekstra World Cup i forhold til fire års cirklen. Det er ikke dobbelt op, men det er stadig en masse penge, og hvordan skal de investeres, sagde Peter Schmeichel.

Her skal man lige noteret, at FIFA tjente minimum 30 mia. kroner rent på den sidste VM-slutrunde i 2018 i Rusland.

- Der var mange forslag, og et af dem var selvfølgelig om hvordan man udvikler spillere i dele af verden, hvor det arbejde er svært og udfordret, sagde den danske målmand.

Annonce:

- Så jeg synes, vi har haft en masse positive snakke om fodbold og sportens fremtid generelt, men lige på spørgsmålet om VM hvert andet år, var vi alle helt enige.

Sådan!

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvor heldig har man dog lov til at være på boligmarkedet?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: