Sandstrand eller landshold? Schmeichel ikke i tvivl

Den danske keeper om jubelturen til Asien og hvorfor kampene i Japan ikke er ligegyldige

Schmeichel og Leicester har været i Thailand og præsentere pokalen for klubbens mange asiatiske fans. Nu ser han frem til landsholdsturen til Japan. (Foto: AP)
Schmeichel og Leicester har været i Thailand og præsentere pokalen for klubbens mange asiatiske fans. Nu ser han frem til landsholdsturen til Japan. (Foto: AP)

HELSINGØR (Ekstra Bladet): De værste mesterskabstømmermænd var for længst ude af kroppen, da Kasper Schmeichel skridtede ind på det lille stadion i Helsingør.

For første gang kunne han tage turen som engelsk mester, men det ændrer ikke noget i forhold til, hvilken målmand og karakter han er, når han vender hjem til landsholdstjeneste.

På spørgsmålet, om mesterskabet har gjort, at han kan bygge mere på sin rolle, kommer det i hvert fald temmelig kontant, at det gør det ikke.

- Næh, jeg har holdt det samme stabile niveau år efter år, og det ændrer mesterskabet ikke på. Det har været en fantastisk oplevelse, men jeg er stadig den samme målmand.

- Træningen er frivillig i denne uge, så ville du ikke hellere have ligget på en sandstrand?

- Nej, det ville jeg aldeles ikke, lyder det med overbevisning og et lille skævt smil fra den 29-årige landsholdsmålmand.

-  Jeg elsker at træne, jeg elsker at være her i Helsingør, jeg elsker at spille på det danske landshold, så selvfølgelig skal jeg være her.

- Men det har også været en lang sæson, så lidt fysisk og mental hvile kunne måske trække?

-  Sæsonen er ikke slut endnu og landskampene i Japan er en del af sæsonen, så den har aldeles ikke været slut i mit hoved.

-  Det gælder om at holde formen ved lige, så når kampene kommer i Japan, så er jeg klar.

- Og når nogle siger kampene i Japan er ligegyldige, er du så enig?

- Nej! Det er sjovt, hvis folk har den holdning. For mig er der ingen ligegyldige landskampe og som sagt, så er vi i en fase, hvor vi bygger lidt om på holdet, så det er utroligt vigtigt for os.

- Det er også første gang, at vi skal på en længere tur med Åge Hareide, og vi er på vej til at finde vores stil, hvordan dagligdagen fungerer, hvordan træningen og taktik foregår, så turen er vigtig, siger Kasper Schmeichel, der efter triumfen med Leicester har været en tur i Thailand for at blive hyldet.

Af horder af thaier, der er tydeligt stolte af, at deres landsmand Vichai Srivaddhanapraha som ejer Leicester har sendt vinderne af Premier League deres vej.

Yussuf Poulsen skal med på flyet til Brasilien. (Foto: Jens Dresling) Landsholdsfodbold Han skal forstærke Danmark til OL

- Thailand er landet, hvor vores ejer kommer fra. Det var en stor ære, at han præsenterede os dernede. Vi var rigtig glade den reaktion vi fik dernede.

- Thailand er et specielt sted, og vi er stolte af vores ejere og kunne ikke bede om andet, lød det fra Kasper Schmeichel, der dog bedyrede, at der ikke var de vilde fester i landet, hvor det ellers ikke skorter på tilbud i den genre.

- Jamen, der var ikke tid. Vi skulle præsentere pokalen for en masse mennesker, der var nogle middage, men der var mange mennesker involveret og de skulle tilgodeses, sagde Kasper Schmeichel og tøffede ind på den velplejede græsplæne.

Et Agger-exit vil gavne både Brøndby og spillerenFoto: Philip Davali Allan Olsen Agger-exit er perfekt for begge parter!

Nicklas Bendtner skal ikke regne med at få en plads i truppen, selvom Yussuf Poulsen har meldt afbud. (Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold Bendtner håber på Japan – men han kan godt glemme det

Se Kasper Schmeichel reaktion til mesterskabsfesten i Leicester:

4 kommentarer
Vis kommentarer