Annonce:
Annonce:

Schmeichel holdt rørende tale: Nu er billedet et helt andet

- Parken – men ikke banen - er mit favoritstadion i hele verden, siger Kasper Schmeichel, der mener, det er noget ganske specielt at spille landskampe i forhold til klubkampe

Kasper Schmeichel
Kasper Schmeichel
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Da Kasper Schmeichel 7. januar i år trådte frem på scenen i Jyske Bank Boxen i Herning, efter han var kåret som Årets Spiller, holdt han en meget bevægende og personlig tale.

Men ved den lejlighed sendte han også en klar appel til de danske fodboldfans:

- Lige nu går vi gennem en svær periode med landsholdet, og det gør ondt på mig. Vi er en ung trup, der har brug for jeres opbakning, tålmodighed og kærlighed, sagde han fra scenen i Herning.

Det skete på bagkant af to nederlag i kvalifikationen: 2-3 mod Polen og 0-1 mod Montenegro. Det gjorde ondt på Kasper Schmeichel og fodbold-Danmark.

Ti måneder senere er verdensbilledet ét helt andet for Kasper Schmeichel og det danske landshold. Optimismen blomstrer, og forventningerne er store til Åge Hareides mandskab.

Danmark er nu blot to kampe fra den femte VM-slutrunde i historien.

Annonce:

Det her hold har karakter
Fredag sad en glad, afslappet og smilende Kasper Schmeichel på podiet i Parken forud for lørdagens playoff-kamp mod Irland. Han så tilbage på sin tale, og hvad der er sket med landsholdet i det forløbne år, hvor holdet bobler af selvtillid efter en periode på ni kampe uden nederlag.

- Vi har gravet os op fra hullet, konstaterer han og uddyber:

- Det, vi har gjort, viser noget om holdet og vores karakter. Nu taler folk pludselig om landsholdet igen. Vi føler og mærker en stor opbakning. På det her år føler jeg, vi er nået langt, vurderer Kasper Schmeichel.

Han får en central rolle i de to kampe, hvis Danmark skal til VM-slutrunden i Rusland. Irland er ikke et hold, der er kendt for at vælte sig i chancer i kampene. Til gengæld er holdet effektive. I den sidste afgørende puljekamp mod Wales skulle de bruge en sejr for at sikre sig andenpladsen. De havde to skud på mål og vandt kampen 1-0.

Annonce:

- For os betyder det meget at spille på et fyldt stadion – Parken. Det er mit favoritstadion i hele verden. Og her tænker jeg ikke på banen. Atmosfæren er helt speciel. Der er noget anderledes over at spille landskampe i forhold til klubkampe. Det er kærlighed og romantik, mener Kasper Schmeichel.

Schmeichels favoritstadion er Parken. Foto: Lars Poulsen
Schmeichels favoritstadion er Parken. Foto: Lars Poulsen
 

Det lyser ud af Kasper Schmeichel, hvor meget han glæder sig og ser frem til de to udfordringer mod Irland. Nu glippede VM-billetten i 2014, og for to år siden tabte Danmark i playoff til Sverige. Det er nu, Danmark skal med til en slutrunde igen.

I modsætning til for to år siden mod Sverige har Danmark lige nu momentum. Tre af de fire seneste landskampe er vundet, og truppen bobler af selvtillid. Det kan få positiv betydning.

- Momentum er meget vigtig i fodbold. Lige som det kan blive en vane at tabe, kan det også blive en vane at vinde kampene. Mod Sverige for to år siden havde vi ikke så meget selvtillid. Nu går vi ind til de to kampe mod Irland med masser af selvtillid. Derfor går vi efter at vinde de to kampe, fastslår han.

Fysisk hård kamp
Kasper Schmeichel kom sent på landsholdet og var med som tredjekeeper ved EM i 2012.

Annonce:

Dengang spillede han ingen rolle på holdet og var kun med som fyld og havde ingen andel i resultaterne på banen. Det har han i dag.

- Det her er en stor chance for os alle på holdet. For to år siden var vi måske favoritter mod Sverige. Før kampene mod Irland er det svært at sige, hvem der er favoritter. Det er i hvert fald to meget forskellige hold, der møder hinanden, påpeger han.

Schmeichel under fredagens træning i Parken, der er hans favoritstadion i hele verden. Foto: Jens Dresling
Schmeichel under fredagens træning i Parken, der er hans favoritstadion i hele verden. Foto: Jens Dresling
 

Fra sin dagligdag hos Leicester i Premier League kender han flere af spillerne, som kommer fra Premier League og Championship.

- Irske spillere er meget duelstærke med et stort fighterhjerte. Jeg forventer, det bliver en hård fysisk kamp.

Annonce:

- Problemet for os er ikke fysikken. Vi kan også slås, hvis det er nødvendigt. Jeg tror, den største udfordring bliver at få vores spil til at fungere. Irerne vil helt sikkert forsøge at ødelægge vores rytme. Jeg tror, de forsøger at lukke Christian Eriksen ned, det ville jeg i hvert fald gøre. Det skal vi løse og finde pladsen at spille på andre steder, mener Kasper Schmeichel.

Stjerne hos Chelsea: Nu forklarer Hareide det overraskende fravalg

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mærsk har et rekordstort overskud, men betaler kun fire procent i skat. Ekstremt absurd

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: