Schmeichel og Højbjerg: Derfor floppede vi i 2. halvleg

Både Kasper Schmeichel og Pierre Emile Højbjerg tordnende skuffede over indsatsen de sidste 45 minutter i nedturen mod Bosnien

Få Ekstra Bladets lille analyse af kampen mod Bosnien her (Foto: Lars Poulsen)

NAGOYA (Ekstra Bladet): En sikker sejr forvandlet til et drama i straffesparkskonkurrencen og endelig afsluttet med en lammer, da Danmark endte med at tabe til Bosnien.

Et hold, der bestemt ikke virkede skræmmende i første halvleg og selv en halvblind kunne se, at Danmark i de sidste 45 minutter kun var en ligbleg udgave af indsatsen i første halvleg.

Det kunne Pierre Emile Højbjerg også og gav noget af forklaringen.

- Jeg tror, næh jeg ved, at vi går ned i tempo, og det skal man selvfølgelig ikke, sagde Højbjerg, der mest af alt lignede en mand, der ikke gad botanisere alt for meget i det nederlag til Bosnien.

- Jeg synes nu heller ikke vi starter første halvleg specielt godt, men vi får fat i dem efter et kvarter og så spiller vi ok fodbold.

- I anden halvleg går vi bare ned i tempo, laver mindre, sidder længere fra og såeee, ja – så siger det sig selv, at de kommer tilbage.

- Vi står med et rigtig mærkeligt resultat og skal spille en eller anden latterlig kamp på tirsdag, men det skal vi igennem, og der er vi nødt til at være professionelle, kom det fra Højbjerg.

Kasper Schmeichel var dagens mest efterspurgte mand af de japanske medier, og da han var færdig med dem, kom hans forklaring på klingende dansk.

- Vi kommer slet ikke i gang i anden halvleg. Vi starter med at brænde en stor chance, og de reducerer. På det tidspunkt burde vi måske have gået efter at lukke kampen. Stå lidt længere nede, lidt mere kompakt, så lade dem komme frem og så spille på kontra, sagde Schmeichel.

Christian Eriksen udstråler masser af overskud - også her ved landsholdets træning i Japan. Foto: Lars Poulsen Allan Olsen Hov: Sjove Eriksen er godt nyt for landsholdet!

Tilbage til Pierre Emile - og denne gang med kikkerten, der har et lidt længere sigte.

- Det kan også være, at I ligger mere i det nederlag, end vi gør. Misforstår mig ikke. Vi lægger også meget i det, elsker at spille på landsholdet og er stolte, når vi trækker trøjen over hovedet, men vi ved også, hvornår det gælder – og det er mod Armenien den 4. september, sagde den Bayern München-ejede spiller.

- Nu ved jeg ikke, hvor meget man skal tage med fra sådan en kamp. Det handler om at få set hinanden an og vide, hvor hinanden står. Og så handler det om, at komme tilbage fra sommerferien og være knivskarpe.

- Så hvis vi nu havde vundet her i Japan og tabt den første VM-kamp, så tror jeg heller ikke, vi ville juble, sagde Højbjerg, der bestemt heller ikke leverede en af sine bedste kampe.

- Nej, jeg kunne også have spillet bedre.

Og han var bestemt ikke den eneste, som du kan se i karaktererne på linket herunder

Danmark tabte efter straffesparkskonkurrence (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Danmark floppede mod Bosnien: Højbjerg var helt væk

Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen, er bestemt ikke tilfreds med danskernes anden halvleg. (Foto: Lars Poulsen) Allan Olsen Ren fodboldharakiri: En af de ringeste halvlege i ti år

Ekstra Bladets udsendte i Japan diskuterer Christian Eriksen:

13 kommentarer
Vis kommentarer