Schmeichel: Portugal er specielt for mig

Kasper Schmeichel vender tilbage til det land, hvor han begyndte som målmand

Kasper Schmeichel har et helt særligt forhold til Portugal, som han har boet i, da han var mindre. Nu skal han og Danmark knække portugiserne i den afgørende kamp op at komme med til EM i Frankrig næste sommer. (Polfoto)
Kasper Schmeichel har et helt særligt forhold til Portugal, som han har boet i, da han var mindre. Nu skal han og Danmark knække portugiserne i den afgørende kamp op at komme med til EM i Frankrig næste sommer. (Polfoto)

Når det danske landshold torsdag møder Portugal på udebane, er det af flere årsager en speciel kamp for Kasper Schmeichel i det danske mål.

Det var således i Portugal, Kasper Schmeichel første gang prøvede kræfter med målmandsfaget. Det skete, da han som 12-13-årig boede i Lissabon med sin familie på grund faderen Peters kontrakt med Sporting. Siden voksede Kasper Schmeichel sig til en stor målmand på internationalt niveau, og nu venter altså en retur til Portugal.

- Det er klart, at Portugal er et specielt sted for mig, fordi jeg har boet der og vokset op der. Men vi boede langt fra Porto, hvor vi skal spille torsdag, så på den måde er det ikke tæt på. Men jeg har et specielt forhold til Portugal, siger Kasper Schmeichel i dag til tipsbladet.dk.

Se også: Durmisi erkender: Simon Poulsen står foran mig

Da Tipsbladets i 2014 lavede et stort interview med Kasper Schmeichel i Leicester fortalte han, at det netop var i Lissabon-tiden, at han fik smag for målmandsfaget. Han har ellers før fortalt, at det først var på idrætsefterskolen i Oure, at han begyndte som målmand, men det passer altså ikke.

- Nej, det mindede min mor og far mig om efter at have læst et interview, hvor jeg sagde det. For de kunne huske, at jeg også stod på mål i Portugal, og det havde jeg nærmest fuldstændig glemt. Men det var rigtigt. Jeg spillede jo i Estoril, vi blev mestre, og jeg var på mål, så det var der, det begyndte. Før det var det ikke så seriøst.

Se også: Portugisisk selvsikkerhed: Selvfølgelig taber vi ikke til Danmark

- Jeg må indrømme, at da jeg var helt lille, der interesserede fodbold mig ikke så meget. Det var mest i perioder, at så var det sjovt, og så fik man nok. Så det begyndte først at fylde, da jeg var de der 12-13 år, sagde Kasper Schmeichel tilbage i 2014 til Tipsbladet om tiden i Portugal.

Torsdag er han atter tilbage som målmand i landet på den iberiske halvø, hvor landsholdets aktuelle ankermand blev født som målmand.

28 kommentarer
Vis kommentarer