Schmeichel undrer sig: Hvorfor ændre?

Peter Schmeichel mener, at landsholdet bliver kastet ud i noget ukendt, når Hjulmand i 2020 afløser Hareide

Hareide bliver erstattet i 2020. Bliv klogere her. Video: Rie Eva Andersen

Åge Hareide bliver afløst af Kasper Hjulmand som landstræner for det danske fodboldlandshold efter næste års EM.

Dansk Boldspil-Unions (DBU) beslutning om at stoppe samarbejdet med Hareide undrer den tidligere landsholdsmålmand Peter Schmeichel, der hellere havde set en forlængelse med nordmanden.

Schmeichel mener, at landsholdet gør det fremragende under Hareides ledelse.

- Næste år bliver landsholdet kastet ud i noget, som vi ikke ved, hvad er, siger Peter Schmeichel til Politiken.

- Overordnet har jeg svært ved at forstå, at man vil noget andet, som det er blevet sagt. Resultaterne er det vigtigste i fodbold, og de er gode.

- Hvilken retning er det, vi skal i efter Åge? Jeg ved det ikke. Og Hjulmand er overhovedet ikke internationalt erfaren, siger målmandslegenden til avisen.

Hareide stopper efter EM til sommer, hvor Danmark helst skulle kvalificere sig. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Hareide stopper efter EM til sommer, hvor Danmark helst skulle kvalificere sig. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
 

55-årige Schmeichel, der i 1992 var med til at sikre Danmark EM-guld i Sverige, mener, at Hjulmand kan havne i en prekær situation, hvis Åge Hareide kan skabe gode resultater i sin sidste tid som landstræner.

- Hjulmand skal vinde, vinde, og hvis du har begrænset erfaring med international fodbold og en fast fodboldfilosofi, kan det blive svært at kombinere med at lave gode resultater.

- Jeg synes ikke, at der er grund til at ændre på noget, der ikke er gået i stykker, siger Peter Schmeichel.

Kasper Hjulmand står klar til at tage over. Foto: Olivia Loftlund
Kasper Hjulmand står klar til at tage over. Foto: Olivia Loftlund
 

Den tidligere målmand har fortsat en smule forbindelse til landsholdet, da hans søn, Leicester-keeperen Kasper Schmeichel, i Hareides regeringstid har vogtet det danske mål.

Hareides kommende afløser, Kasper Hjulmand, har senest været træner for FC Nordsjælland, hvor han stoppede i foråret. I 2012 førte han FCN frem til klubbens første danske mesterskab.

Ud over FCN har Hjulmand været træner i Lyngby og haft et kort ophold i tyske Mainz fra 2014 til 2015.

I sommer blev det annonceret, at 47-årige Hjulmand efter næste års EM overtager landsholdet og får Morten Wieghorst som assistent.

Brøndbys sportsdirektør, Carsten V. Jensen, har nok at gruble over forud for nedskæring i klubben. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Gang i sparekniven: Det sker i Brøndby til januar

Francis Jeffers spillede i Arsenal med Thierry Henry og Ashley Cole. Arkivfoto: Shutterstock Premier League Dømt for trusler mod konen: Du ender i en kiste

Lauren Summer (tv.) og Julia Rose er gode veninder, der ofte optræder sammen. Privatfoto Anden sport Fik livstidskarantæne for blottelse: Nu får de VIP-behandling

Foto: Fire on Ice, Will Burgess/Reuters/Ritzau Scanpix og Jens Rosenfeldt/Polfoto Sport og Spil KÆMPE galleri: 17 Sportsstjerner uden tøj

103 kommentarer
Vis kommentarer