Se her Brøndby og FCK: Nu dominerer FCM

For første gang nogensinde dominerer FC Midtjylland en landsholdstrup med flere spillere end både Brøndby og FCK

Med fem landsholdsspillere dominerer FC Midtjylland for første gang A-landsholdet (Foto: Lars Poulsen)
Med fem landsholdsspillere dominerer FC Midtjylland for første gang A-landsholdet (Foto: Lars Poulsen)

Man har været vant til, at landsholdet ofte var domineret af FCK- og Brøndby-spillere.

Det var dem, der spillede med i toppen af Superligaen og ikke mindst fik masser af international rutine fra de europæiske kampe med klubholdene.

Men denne landsholdstrup markerer endnu et trin mod et magtskifte i dansk fodbold. For første gang nogensinde i klubbens historie har FC Midtjylland fem spillere med på samme tidspunkt, og er ikke mindst det klubhold der dominerer den nuværende landsholdstrup.

Erik Sviatchenko, Kian Hansen, Jakob Poulsen, Pione Sisto og Morten Duncan Rasmussen.

To af spillerne var i ilden fredag aften i 0-0 kampen mod Albanien, hvor Pione Sisto startede inde og blev taget ud i pausen.

Jakob Poulsen kom derimod ind i pausen og var med til at sætte ekstra tryk på albanerne.

Se også: Se regnestykket: Sådan kommer Danmark til EM

Hvis man spørger i FCM-lejren, så er det ikke en tilfældighed, at FC Midtjylland nu også sætter sig på de fleste af landsholdspladserne. Det vurderer forsvarsprofilen Erik Sviatchenko.

- Det er et udtryk for kvalitet. Der er sket meget for FC Midtjylland de seneste år. Vi har vundet mesterskabet og nu senest kvalificeret os til Europa League-gruppespillet. Det vidner om, at der på FC Midtjylland-holdet er kontinuitet, fordi det er sjældent, at man ser så mange spillere på samme tidspunkt fra et klubhold, siger Sviatchenko.

FC København har fire med i den nuværende trup, og Brøndby har kun to.

Midtbaneprofilen Jakob Poulsen mener, at det er et kæmpe skulderklap til FCM, at de nu også dominerer på landsholdet.

- Det viser jo bare, at der er stor kvalitet i Midtjylland-truppen, og der er ingen tvivl om, at klubben og vi spillere er stolte over den anerkendelse, det er at have flest spillere med i landsholdstruppen. Jeg synes også, det er fortjent, når du kigger på, hvad Midtjylland-holdet har leveret af stærke resultater og præstationer igennem en længere periode, forklarer Jakob Poulsen.

Pione Sisto fik Morten Olsens tillid mod Albanien og startede inde (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Pione Sisto fik Morten Olsens tillid mod Albanien og startede inde (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Se også: Alvorsfuld Olsen: Vi er under pres

For en ung spiller som Pione Sisto, der fik landsholdsdebut mod Albanien i fredags, har det også været nemmere at blive integreret i landsholdstruppen.

- Nu er Pione selv en åben fyr og nem at være sammen med. Men der er da ingen tvivl om, at han føler sig mere tryg, når han kommer her i landsholdslejren, og vi er så mange fra klubben med. Man skal også huske på, at Jonas Lössl og Simon Kjær også er FCM-drenge, så vi fylder godt i truppen, siger Sviatchenko med et smil.

Han griner også, når det nævnes, at han er ved at få en tvilling i forsvarsmakkeren Kian Hansen. Stopper-parret som har dannet Superligaens stærkeste forsvar i denne sæson har allerede fået øgenavnet ”Kianchenko”.

- Det var faktisk min far, der fandt på det. Han gjorde mig opmærksom på, at det var et ukrainsk efternavn (Sergei Sviatchenko er fra Ukraine, red.), og så fik vi det lidt ud på sociale medier. Nu tror jeg, det kommer til at hænge lidt ved, og det er meget sjovt. Det er fantastisk, at det kører så godt sammen med Kian Hansen, og det gør det endnu bedre, at vi også er venner uden for banen, forklarer den ene del af Kianchenko.

Se også: Mulig starter om landsholdets svaghed: Vi skal gøre som FCM

Jakob Poulsen var på et tidspunkt eneste FCM-spiller på landsholdet, men nu vrimler det med ulve (Foto: Lars Poulsen)
Jakob Poulsen var på et tidspunkt eneste FCM-spiller på landsholdet, men nu vrimler det med ulve (Foto: Lars Poulsen)
 

77 kommentarer
Vis kommentarer