Se hvem Chelseas danske komet ser op til

Andreas Christensen, der kan spille både på midtbanen i det centrale forsvar og højre back, har altid set lidt op til Daniel Agger

Andreas Christensen er stolt over at have debuteret på landsholdet. (Foto: Lars Poulsen)
Andreas Christensen er stolt over at have debuteret på landsholdet. (Foto: Lars Poulsen)

Sæsonen har været noget ganske særligt for 19-årige Andreas Christensen.

Det startede med debuten i Liga Cupen for Chelsea, siden spillede han for første gang i FA Cupen og i sæsonens sidste kamp fik han debut i Premier League mod Sunderland.

Kulminationen på sæsonen kom mandag aften med landsholdsdebuten. Og nu vil landstræner Morten Olsen slet ikke slippe den multifunktionelle spiller.

Han kan benyttes både som back, centralt i forsvaret og som tilfældet var mod Montenegro på den defensive midtbane.

Og nu får han så lejlighed til at snakke lidt med Daniel Agger, som han ofte bliver sammenlignet med og ikke mindst er lidt imponeret af.

Viktor Fischer er blandt de fire udvalgte til Serbien-kampen. (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Olsen udtager fire U21-stjerner til Serbien-kamp

- Jeg har altid set lidt op til Daniel Agger, da han spillede i Liverpool, siger Andreas Christensen, der så sent som mandag aften efter sejren over Montenegro blev kaldt den nye Agger af Pierre-Emile Højbjerg.

19-årige Andreas Christensen har svært ved at fremhæve, hvad der har været størst for ham i denne sæson, men han erkender, at debuten på landsholdet og den første kamp i Premier League er noget ganske særligt.

- Jeg var godt tilfreds med mit indhop i landskampen, men måske lidt overrasket over, at debuten kom nu, smiler Chelsea-spilleren.

Andreas Christensen er tæt på et skifte til Bundesligaen. (Foto: AP) Premier League Tysk medie: Chelsea-dansker tæt på CL-klub

Han har haft stor tålmodighed i denne sæson, men nu skal han ud at udfordres på højeste niveau for at fortsætte udviklingen.

- Jeg føler, jeg har taget et stort skridt i denne sæson. Men nu er jeg parat til næste step. Jeg skal ud at spille voksenfodbold, forklarer Andreas Christensen.

Hvor det kommer til at foregå er endnu ikke afgjort. Han har kontrakt med Chelsea frem til sommeren 2016, men parterne har været i dialog om en forlængelse.

Borussia Mönchengladbach er nævnt som en mulighed for Andreas Christensen i den kommende sæson. Han vil ikke bekymre sig om fremtiden før U21-EM er overstået.

Andreas Christensen vil have spilletid nu. (Polfoto) Premier League Chelsea-dansker åbner for skifte

På trods af, at Andreas Christensen kun har befundet sig i periferien af Chelseas bedste mandskab, har han været imponeret over José Mourinhos mandskabspleje.

- Mourinho har været god for mig. Han snakker med mig og forklarer mig tingene. Han er en manager, der bekymrer sig om alle i hele truppen. Det er en af hans store forcer, mener Andreas Christensen.

1 kommentar
Vis kommentarer