Se SMS-beskeden til Superliga-spillerne: 'Sig nej tak til landsholdet'

Spillerforeningen har sendt klar besked til en lang række superligaspillere om landsholdet

Åge Hareide er taget på ferie, og spillerne nægter at stille op til træningskampen onsdag. Hvad foregår der lige? Vi prøver at finde svar (Producer: Martin Lorentsen)

Er du dansk Superliga-spiller og interesseret i at spille på landsholdet?

Så har du bare at sige pænt nej tak.

Sådan er budskabet i den besked, Thomas Lindrup, chef for spillerrådgivningen i Spillerforeningen, har sendt ud til en stribe spillere i landets bedste række.

Og som medlemmer af fagforeningen klapper spillerne sandsynligvis hælene i og parerer ordre – af frygt for at blive udråbt som skruebrækkere – og samtidig i solidaritet med landsholdsspillerne, der lige nu kæmper en kamp med DBU om en ny aftale.

Det er Jyllands-Posten, der mandag kan gengive beskeden fra Lindrup. Og den ser helt konkret således ud:

 

Søndag brød forhandlingerne mellem DBU og Spillerforeningen sammen, så onsdagens træningskamp mod Slovakiet ligner et fesent koncept – både for Danmark og slovakkerne, ligesom kampen i Nations League i weekenden mod Wales hænger i en tynd tråd.

For landsholdsspillerne kommer ikke. DBU har set deres seneste forslag som et decideret afbud.

Sammenbruddet har fået DBU til at rette henvendelse til professionelle fodboldspillere med dansk pas, der i første omgang ikke var udtaget til kampene – og som nu ville få muligheden for at optræde på øverste hylde i rødt og hvidt.

Noget folk som Vito Hammershøi-Mistrati fra Hobro og Lasse Kryger fra AC Horsens omtalte i positive vendinger på de sociale medier i weekenden.

Det gør de ikke længere.

Spillerforeningen opfordrer med al tydelighed til solidaritet og sammenhold i beskeden, der ifølge Jyllands-Posten er sendt til omkring 200 spillere.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en uddybning fra Thomas Lindrup. Foreløbig uden held.

Skal du til Slovakiet og overvære landskampen? Eller har du set noget, der kunne være interessant i forhold til konflikten? Så tip os på sms/mms 1224 (alm, takst) eller skriv mail til 1224@eb.dk

Fakta om konflikten

Dansk Boldspil-Union (DBU) og Spillerforeningen er havnet i en konflikt, der kan ende med at få alvorlige konsekvenser for dansk landsholdsfodbold.

Det ved vi om konflikten:

Sammenbrudte forhandlinger

Den tidligere landsholdsaftale blev indgået i 2015 og udløb efter sommerens VM-slutrunde i Rusland. Parterne har længe forhandlet om en ny aftale, men de kan ikke blive enige.

Konfliktens knaster

Parterne ønsker ikke i detaljer at fortælle, hvad de ikke kan blive enige om.

Spillerne har haft en række krav omkring forplejning, behandling og andre fysiske forhold i forbindelse med deres optræden på landsholdet. DBU mener at have imødekommet spillerne på disse områder.

En større knast synes at være de kommercielle rettigheder, hvor spillernes personlige sponsoraftaler støder sammen med DBU's aftaler på vegne af landsholdet.

En upræcis aftale fra 2015 endte med en voldgiftssag og en regning på tre millioner kroner til DBU. Derfor ønsker både DBU og spillerne klare linjer for, hvilke rettigheder parterne hver især har i forhold til reklamefremstød vedrørende landsholdet.

DBU mener at være kommet spillerne i møde på dette område, men spillerne er ikke tilfredse med de tilbudte vilkår på det kommercielle område.

I forbindelse med tidligere forhandlinger har spørgsmålet om, hvorvidt DBU har rolle af arbejdsgiver og spillerne af arbejdstagere, også været en stor knast. Hvor meget dette punkt fylder i de nu sammenbrudte forhandlinger i denne omgang, har parterne ikke oplyst.

Parterne er også uenige om bonusvilkår ved kvalifikation til og deltagelse i slutrunder.

Kilde: Ritzau

 

Landsholdsfodbold - 3. sep. 2018 - kl. 11:34 Tidligere landsholdskæmpe tordner: - De burde skamme sig!

Det bliver nok ikke denne trup, som stiller op til de to kampe mod Slovakiet og Wales. Foto: Matthias Schrader Landsholdsfodbold - 3. sep. 2018 - kl. 10:06 DBU på desperat jagt efter landsholdsspillere i Superligaen

Landstræner Åge Hareide. Foto: Jens Dresling. Landsholdsfodbold - 3. sep. 2018 - kl. 08:20 Kaos hersker omkring landsholdet: Hareide bliver i Norge  

202 kommentarer
Vis kommentarer